Βίτσας: Δημιουργείται μηχανισμός για την αντιμετώπιση κρίσεων

Βίτσας: Δημιουργείται μηχανισμός για την αντιμετώπιση κρίσεων

Τη δημιουργία ενός «μηχανισμού συντονισμού μεταξύ των περιφερειών, των δήμων, των ανθρωπιστικών οργανώσεων ώστε να έχει η Ελλάδα έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, για κάθε ενδεχόμενο», ανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με αφορμή την προσφυγική κρίση. Παράλληλα σχολίασε ότι «δεν μπορεί η διαχείριση τέτοιων κρίσεων να βρίσκεται υπό την ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεων για μεγάλο διάστημα».

Ο κ. Βίτσας χαρακτήρισε λάθος η Ελλάδα να συνδέσει το προσφυγικό με την αξιολόγηση ή η Τουρκία με άλλα ζητήματα που την απασχολούν και κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το διεθνές δίκαιο όσον αφορά στον καθορισμό των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών. Παρατηρώντας ότι «το 2008, η Ελλάδα απέρριπτε το 99% των αιτημάτων ασύλου χαρακτήρισε βελτίωση πως έχει περιοριστεί στο 75% το ποσοστό». Παράλληλα επισήμανε ότι «πρέπει να καλλιεργηθεί η νοοτροπία και το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέψει μια ακριβοδίκαιη διαδικασία, γεγονός που σημαίνει πως σήμερα το ποσοστό απορρίψεων - αιτημάτων ασύλου - μπορεί να κυμαίνεται στο 30%».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε εκ νέου ενεργοποίηση της τουρκικής Ακτοφυλακής και αποτελεσματικότερη επίβλεψη από τη ΝΑΤΟϊκή δύναμη στο Αιγαίο. «Σε πρακτικό επίπεδο η συμφωνία θα συγκρατήσει την προσφυγική ροή σε ένα μέγεθος διαχειρίσιμο για το μέγεθος και τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας μας. Η Τουρκία μπορεί να κάνει εύκολα αναχαίτιση στα τουρκικά παράλια, χωρίς να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων», ανέφερε σχετικά, ενώ επανέλαβε ότι ταυτόχρονα «πρέπει να συνεχίσουμε να διεκδικούμε να μην υπάρχουν κλειστά σύνορα στη βάση της Σύμβασης της Γενεύης».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις