«Οχι» σε Οικουμενική, «ναι» στη συναίνεση

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε για τη διαδικασία της αξιολόγησης ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί συμφωνούν με τις θέσεις της Αθήνας, τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρξει επιστροφή στον ρεαλισμό από την πλευρά του ΔΝΤ»

Τον «οδικό χάρτη» της κυβέρνησης για τους κρίσιμους «σταθμούς» των προσεχών ημερών και εβδομάδων για τη χώρα περιέγραψε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας ότι απορρίπτει κάθε σενάριο για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε για τη διαδικασία της αξιολόγησης ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί συμφωνούν με τις θέσεις της Αθήνας, τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρξει επιστροφή στον ρεαλισμό από την πλευρά του ΔΝΤ»

«Η συναίνεση στα μεγάλα θέματα δεν σημαίνει ομερτά», τόνισε ο κ. Τσίπρας στη χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στο Star, όπου εξήγησε ότι δεν υπάρχουν κοινές θέσεις για τα μεγάλα ζητήματα μεταξύ των κομμάτων.

«Καταλαβαίνω να θέλει Οικουμενική ο κ. Λεβέντης. Η Φώφη Γεννηματά για ποιον λόγο θέλει ντε και καλά να είναι αγκαζέ με τη Δεξιά; Εχουν εντολή προ πενταμήνου. Κάποιοι δείχνουν να εύχονται τα χειρότερα προκειμένου να ξαναβρεθούν σε θέσεις εξουσίας. Ο λαός θέλει σταθερότητα και να φτάσουμε έως το τέλος της θητείας μας», είπε ο κ. Τσίπρας και αποκάλυψε μέρος των συζητήσεων με τον Κ. Μητσοτάκη στην πρώτη συνάντηση. «Διαφωνήσαμε σε πολλά, αλλά του είπα ότι χαίρομαι να έχω αντίπαλο κάποιον με τον οποίο διαφωνώ καθαρά. Συμφωνήσαμε στην ανάγκη νέου εκλογικού νόμου και να το βάλουμε και στο Σύνταγμα.

Ο Μητσοτάκης πρότεινε όταν πάμε σε πρόωρες εκλογές με ευθύνη της κυβέρνησης η ανανέωση της θητείας να είναι για τον χρόνο που της απομένει. Το βλέπουμε με ενδιαφέρον. Θέλει κυβερνητική σταθερότητα, αλλά κάποιοι γύρω του τον τσιγκλάνε προς άλλες κατευθύνσεις», επεσήμανε, κατηγορώντας, μεταξύ άλλων, τον αρχηγό της ΝΔ ότι:

«Μπλόκαρε το ΕΣΡ, κάλυψε τον Σαμαρά για τον Παπασταύρου και τη λίστα Μπόργιανς, δεν είπε συγχαρητήρια για την εξάρθρωση των εκβιαστών. Ποιος έστησε τόσα χρόνια τα κυκλώματα των εκβιαστών; Ηταν κομμάτι του παλιού συστήματος. Ο Μητσοτάκης τα καλύπτει».

Για την αξιολόγηση του προγράμματος και τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ο κ. Τσίπρας είπε: «Ο κάβος είναι η έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Να φύγουμε από αυτή την περιπέτεια χωρίς να διαρρήξουμε την κοινωνική συνοχή και χωρίς να ενδώσουμε σε παράλογες απαιτήσεις». Εκτίμησε ότι οι θεσμοί θα επιστρέψουν στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου και τα κρίσιμα νομοσχέδια θα περάσουν μέσα στον Μάρτιο. «Το Πάσχα θα έρθει μαζί με την ανάσταση της ελληνικής οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Συμφωνούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. Το ΔΝΤ έχει δικούς του κανόνες και εκτιμήσεις. Πρέπει να υπάρξει επιστροφή στον ρεαλισμό από την πλευρά του Ταμείου, για να προχωρήσουμε». Και αφού προχώρησε σε λεπτομερή ανάλυση του προσφυγικού ζητήματος, έκανε σαφές ότι:

«Δεν συνδέουμε το πρόγραμμα με το Προσφυγικό. Ομως το Προσφυγικό αλλάζει τον τρόπο σκέψης στην Ευρώπη».

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από κανέναν και δεν χαρίζεται σε κανέναν», δήλωσε απευθυνόμενος ευθέως στον εκδότη του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, μετά και το δημοσίευμα στο «Βήμα της Κυριακής» για τις συναντήσεις των δύο παρουσία μιας... γάτας Ιμαλαΐων.

Στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο Star, χθες το βράδυ, ο κ. Τσίπρας, μιλώντας ειδικά για το θέμα και τις αδειοδοτήσεις των καναλιών, ξεκίνησε ξεκαθαρίζοντας ότι «αν χρειαστεί θα συναντήσω και τον διάβολο, αλλά δεν θα του πουλήσω την ψυχή μου, θα κριθώ από αυτό που πράττω».

Μάλιστα κάνοντας χιούμορ... αποκάλυψε ότι «πάει η γάτα, τη σκίσαμε» και στη συνέχεια τόνισε: «Τέσσερις εκλογές δεν σήκωσα τηλέφωνο να ζητήσω χάρη από κανέναν.

Του πρότεινα, λέει, να του χαρίσω το δάνειο και το Μega και είπε όχι; Χα!

Ας λέει ό,τι θέλει και ό,τι έχει ας τα βγάλει. Να πάει τα στοιχεία στους εισαγγελείς που τους βλέπει και συχνά».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, κατέθεσε χθες εξώδικο στον ΔΟΛ, κατηγορώντας τον για δημοσιεύματα και ζητώντας επανόρθωση εντός 10 ημερών, προαναγγέλλοντας ότι διαφορετικά θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις