«Πάγωσε» η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα

Χωρίς λευκό καπνό στο EuroWorking Group – «Πάγωσε» η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα

Το χάσμα σχετικά με τις εκτιμήσεις για το δημοσιονομικό κενό του 2016 ανάμεσα σε Ευρώπη και Ελλάδα από τη μία και ΔΝΤ από την άλλη, διαπιστώθηκε εκ νέου στην αποψινή συνεδρίαση του Euro Working Group στις Βρυξέλλες.

Η αδυναμία να υπάρξει συμφωνία «παγώνει» την επιστροφή των επικεφαλής του κουαρτέτου στην Αθήνα, κάτι που θα κριθεί σε διαβουλεύσεις μεταξύ των Θεσμών «σε υψηλότερο επίπεδο», πιθανώς στο Eurogroup της 7ης Μαρτίου.

Όπως δηλώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος, «παραμένουν μεγάλες οι διαφορές των υπολοίπων πλευρών με το ΔΝΤ».

Το Ταμείο εκτιμά ότι το 2015 έκλεισε με πρωτογενές έλλειμμα 0,6% και ύφεση 2%, με κυβερνητικό παράγοντα να δηλώνει στο Βήμα πως «οι εκτιμήσεις αυτές είναι εντελώς αυθαίρετες και υποκρύπτουν σκοπιμότητα». Ο ίδιος αξιωματούχος προσθέτει ότι η Αθήνα θα προσπαθήσει να πιέσει το Ταμείο να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, ενώ επισημαίνει ότι κυβέρνηση και Κομισιόν συμφωνούν για την επίτευξη πλεονάσματος 0,2% το 2015 με οριακή ύφεση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις