Ζητούν ανεξάρτητο Ταμείο

Σε σειρά κινητοποιήσεων για το Ασφαλιστικό κατεβαίνουν όλοι οι επιστημονικοί φορείς

Κλιμακώνουν από σήμερα τις κινητοποιήσεις τους κατά του προσχεδίου για το Ασφαλιστικό οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων, αξιώνοντας κατ' αρχάς να ισχύσει και γι' αυτούς ένα ανεξάρτητο ενιαίο Ταμείο επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών, όπως εξαγγέλθηκε ότι θα γίνει με τον ΟΓΑ για τους αγρότες.

Στο πλαίσιο των νέων δυναμικών τους κινήσεων, σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν χθες όλοι οι επιστημονικοί φορείς (μηχανικοί, ιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φοροτεχνικοί - λογιστές, χημικοί, κ.λπ.) στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αποφάσισαν να «μπλοκάρουν» την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Σήμερα το πρωί επρόκειτο να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στο Μοσχάτο (Χανδρή 1 και Θεσσαλονίκης), ενώ στις 9 Μαρτίου θα συμμετάσχουν όλοι στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που θα «παραλύσει» πάλι τη χώρα.

Αποφάσεις
Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στη χθεσινή σύσκεψη, οι επιστημονικοί φορείς καλούν τα μέλη τους, την ημέρα που θα τεθεί σε εφαρμογή το TAXISnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, να απέχουν από την υποβολή τους. Παράλληλα, για την ίδια ημέρα εξήγγειλαν τον συμβολικό αποκλεισμό όλων των εφοριών της χώρας.

Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων έχουν επίσης δρομολογήσει διαδικασίες, προκειμένου να συναντηθούν σύντομα με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, για να τους καταθέσουν τις αναλυτικές θέσεις και προτάσεις τους γύρω από το ασφαλιστικό σύστημα.

Χθες το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών υπό τον πρόεδρό του Β. Αλεξανδρή επικύρωσε την παράταση της αποχής μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ σε αυριανή συνεδρίασή της η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας θα επανεκτιμήσει την όλη κατάσταση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μπαίνοντας στον 3ο μήνα αποχής. Παράλληλα απέχουν μέχρι και μεθαύριο από τα καθήκοντά τους οι συμβολαιογράφοι, «μπλοκάροντας» έτσι τη διενέργεια οποιουδήποτε πλειστηριασμού πανελλαδικά.

Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων υπογραμμίζουν ότι ουσιαστικός διάλογος με την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Γ. Κατρούγκαλο μπορεί να υπάρξει μόνο στη βάση ορθολογικών προτάσεων, όπως είναι η λειτουργία ενός ανεξάρτητου ενιαίου Ταμείου επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών, σύμφωνα και με όσα ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν με τον ΟΓΑ. Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι θα εξηγήσουν στους εκπροσώπους της ΕΕ στην Ελλάδα την αμετακίνητη θέση τους ότι το κυβερνητικό προσχέδιο είναι ανορθολογικό και μη βιώσιμο, καθώς έχει απροκάλυπτα φορολογικό - δημοσιονομικό χαρακτήρα, παραβιάζει τις αρχές του ασφαλιστικού δικαίου και πρέπει γι' αυτό να αποσυρθεί.

ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις