Κλιμάκωση από την Τουρκία, φοβούνται στη ΝΔ

Κλιμάκωση από την Τουρκία, φοβούνται στη ΝΔ

Τους φόβους και τους προβληματισμούς της ΝΔ, ότι η Τουρκία θα αυξήσει τις επόμενες ημέρες τις προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα καθώς και την ένταση στο Αιγαίο με το ΝΑΤΟ, προκειμένου να διαμορφώσει τη διαπραγματευτική της τακτική ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής, εξέφρασε χθες ο Γ. Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας ότι η Άγκυρα θα κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση, ώστε να βάλει τη δική της ατζέντα στη διαπραγμάτευση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, υποστήριξε ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει να δραματοποιήσει την κατάσταση, προκειμένου «να ασκηθεί πίεση προς τους Ευρωπαίους ενόψει της Συνόδου της 7ης Μαρτίου και οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες όσον αφορά τις ροές και τις εντάσεις», επισημαίνοντας πως η Άγκυρα προσπαθεί να περάσει τη δική της γραμμή.

Η Ελλάδα, υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος «έχει τη δική της ατζέντα και θα πρέπει να την προωθήσει» και τόνισε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής με αποτελέσματα και όχι με αδιέξοδα».

Αναφερόμενος στη αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων και παραγωγής ανούσιων εντυπωσιασμών από την κυβέρνηση» και έκανε λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης στον χειρισμό τόσο των προβλημάτων της οικονομίας, όσο και του προσφυγικού ζητήματος.

Ταυτόχρονα η Ντ. Μπακογιάννη, με την ιδιότητα της συντονίστριας του τομέα Εξωτερικών και Αμυνας της ΝΔ, επισήμανε ότι «θα είναι κολοσσιαίο λάθος για τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, να συνδέσουμε το προσφυγικό με την αξιολόγηση». Και επειδή υποπτεύομαι, πρόσθεσε «ότι κάτω από το τραπέζι αυτό ενδεχομένως γίνεται, θα κάνω την πρόβλεψη ότι σε αυτή την περίπτωση θα είμαστε χαμένοι και στα δύο μέτωπα». Οταν δε της επισημάνθηκε ότι λόγω της προσφυγικής κρίσης η Κομισιόν έχει μια πιο ελαστική στάση κι αυτό συνδέει αυτομάτως τα δύο ζητήματα, η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι «για το μεν προσφυγικό χρειάζεται μία κυβέρνηση η οποία να βάλει κάτω τα νούμερά της και να ζητήσει μέχρι κεραίας το κόστος το οποίο υπέστη ο ελληνικός λαός», ενώ η αξιολόγηση αφορά το ελληνικό πρόγραμμα και την πορεία της οικονομίας.

Δημ. Τσιούφος

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις