Βρέθηκε χάρτης του αεροδρομίου των Βρυξελλών στη γιάφκα του Αμπαούντ στο Παγκράτι



Ο χάρτης του αεροδρομίου των Βρυξελλών, καθώς και σχεδιαγράμματα είχαν βρεθεί σε υπολογιστές και usb, που είχαν εντοπίσει οι ελληνικές αρχές σε διαμέρισμα της οδού Αστερόπης στο Παγκράτι, όπου διέμενε ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ, οργανωτής των επιθέσεων στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, όλα τα ευρήματα, καθώς και εκείνα που είχαν συλλεχθεί από άλλο διαμέρισμα, στα Σεπόλια, στάλθηκαν στις βελγικές αρχές, οι οποίες ταυτοποίησαν το DNA του τζιχαντιστή, που είχε εξαφανιστεί από τη χώρα μας με δική τους ευθύνη, χωρίς μάλιστα να ενημερώσουν για αυτή την ταυτοποίηση.

Οι βελγικές αρχές στις 2 Ιανουαρίου 2015 ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές, να ερευνήσουν πρόσωπο το οποίο χρησιμοποιούσε τηλεφωνική συσκευή, η οποία εξέπεμπε από το Παγκράτι, για να συντονίζει πυρήνα τζιχαντιστών στο Βερβιέ, ενώ γνώριζαν ότι αυτός ήταν ο Αμπαούντ.

Από τότε έως τις 15 Ιανουαρίου που τελικά επιχείρησαν οι Βέλγοι δόθηκε το περιθώριο στον τρομοκράτη να κρύψει τα ίχνη του.

Οι ελληνικές αρχές βρήκαν τα καταλύματα του Aμπαούντ στις 17 και 19 Ιανουαρίου και προσήγαγαν τον Αλγερινό Ομάρ Νταμάς, ο οποίος εκδόθηκε στο Βέλγιο καθώς και ένα ακόμη άτομο το οποίο θεωρήθηκε ότι ήταν Συριακής καταγωγής.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις