Πλοίο με 1000 πρόσφυγες και μετανάστες θα καταπλεύσει στη Θεσσαλονίκη το πρωί



Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να καταπλεύσει το πρωί επιβατηγό πλοίο με πρόσφυγες και μετανάστες από τα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr ο αριθμός των επιβατών ανέρχεται σε περίπου χίλια άτομα.

Στις 12 το μεσημέρι η υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, κάλεσε στο υπουργείο τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, προκειμένου να το ενημερώσει για την μεταφορά μεγάλου αριθμού μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά στη Θεσσαλονίκη.

Εκείνος με τη σειρά του ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρο Κυρίζογλου, για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Κύκλοι προσκείμενοι στον πρόεδρο της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας μεταφέρουν την αγανάκτηση του κ. Κυρίζογλου για το γεγονός ότι η υπουργός Μακεδονίας Θράκης δεν θεώρησε σημαντικό να ενημερώσει τον επικεφαλής των Δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας για την άφιξη μεταναστών και προσφύγων στα γεωγραφικά όρια της αρμοδιότητάς του.

Την ίδια ώρα επικρατεί προβληματισμός στους συναρμόδιους φορείς που θα διαχειριστούν την εγκατάσταση των προσφύγων στη Θεσσαλονίκη. Ήδη το στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά είναι πλήρες ενώ η προοπτική της μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων στην Ειδομένη δεν είναι μέσα στις επιλογές τους μετά τον αποκλεισμό των συνόρων.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις