Συγκεντρώσεις του αντιμεταναστευτικού κινήματος Pegida σε όλη την Ευρώπη

Συγκεντρώσεις του αντιμεταναστευτικού κινήματος Pegida σε όλη την Ευρώπη

Το γερμανικό αντιισλαμικό-αντιμεταναστευτικό κίνημα Pegida οργάνωσε σήμερα συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της Ευρώπης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από την Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Το ακροδεξιό κίνημα των «Ευρωπαίων Πατριωτών κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης», ξεκίνησε από την πόλη της Δρέσδης στην ανατολική Γερμανία το 2014.

Μετά την κάμψη που γνώρισε τον περασμένο χρόνο, το κίνημα ενισχύθηκε και πάλι λόγω του αρνητικού κλίματος που δημιούργησε η εισροή 1,1 εκατομμυρίου προσφύγων φέτος στη χώρα.

Το Pegida είχε καλέσει για σήμερα 14 χώρες να διαδηλώσουν κατά των προσφύγων με σύνθημα «Ευρώπη Φρούριο».

Στη συγκέντρωση της Δρέσδης η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει εκτίμηση για τον αριθμό των διαδηλωτών. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό τους σε 8.000, πολύ κάτω από την πρόβλεψη της αστυνομίας.

Ταυτόχρονα εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε αντιδιαδήλωση στη Δρέσδη με σύνθημα «Αλληλεγγύη αντί για Αποκλεισμό».

Στη Γαλλία συγκεντρώσεις οργανώθηκαν στο Καλαί και στο Μονπελιέ. Στο Αμστερνταμ, οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε συλλήψεις διαδηλωτών του Pegida ή αντιδιαδηλωτών έπειτα από συγκρούσεις με την αστυνομία στο κέντρο της πόλης. Δεκάδες διαδηλωτές αντιπαρατέθηκαν σε αντιδιαδηλωτές που φώναζαν «Οι Πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι, οι Φασίστες όχι».

Στην Πράγα, η αστυνομία προσπάθησε να κρατήσει σε απόσταση τους διαδηλωτές του Pegida και τους αντιδιαδηλωτές.

Διαδηλώσεις του Pegida οργανώθηκαν επίσης στη Βαρσοβία (Πολωνία), τη Μπρατισλάβα (Σλοβακία), το Γκρατς (Αυστρία) και στο Μπέρμιγχαμ (Βρετανία).

Στις περισσότερες από τις πόλεις αυτές οργανώθηκαν ταυτόχρονα και αντιδιαδηλώσεις.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις