Οι σφοδρές αντιδράσεις των δημάρχων Γιαννιτσών και Παιονίας για τα hot spot στην περιοχή τους



Οι δήμαρχοι Γιαννιτσών και Παιονίας είναι αντίθετη στα πέντε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων που θα δημιουργηθούν στις περιοχές τους και συγκεκριμένα στους δύο αεροδιαδρόμους στη Νέα Καβάλα και το Χέρσο, το στρατόπεδο Παπαδάκη στο Δροσάτο και το στρατόπεδο Κοκκινάρι στο Κεντρικό, στο νομό Κιλκίς, καθώς και το στρατόπεδο Φιλλιπάκου στα Γιαννιτσά - το οποίο χθες έπιασε φωτιά η οποία τέθηκε υπό έλεγχο.

Να υπενθυμιστεί ότι το Γραφείο Τύπου του δήμου Πέλλας καταφέρεται ενάντια στην κυβέρνηση σε... β' ενικό πρόσωπο και με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο εκφράζει την διαφωνία του με την απόφαση δημιουργίας hot spot προσφύγων σε συγκεκριμένο στρατόπεδο στα Γιαννιτσά κάνοντας λόγο για πρόσφυγες «που δεν ενδιαφέρονται σε ποιους φορτώνται», αφού «τους αρκεί που είναι σε χειρότερη θέση» (θυμηθείτε εδώ).

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Παινονίας με ανακοίνωσή του δεν διαμαρτυρήθηκε μόνο για το έκτακτο της κατάστασης, δηλαδή ότι δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση του Δήμου αλλά δημιούργησε και επιτροπή αγώνα προκειμένου να ματαιωθούν τα σχέδια για την δημιουργία του κέντρου φιλοξενίας. Ο ίδιος, εξάλλου, όπως αναφέρει το stokokkino.gr, κάλεσε τους φορείς και τους κατοίκους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του αεροδιαδρόμου της Νέας Καβάλας, για να εμποδιστούν κλιμάκια του στρατού που είχαν αναλάβει την προετοιμασία του Κέντρου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις