Ακατάσχετο λογαριασμό για τις επιχειρήσεις προανήγγειλε ο Αλεξιάδης



Τη δυνατότητα να έχουν ακατάσχετο λογαριασμό και οι επιχειρήσεις σκέφτεται να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, κατά τη συνάντηση που είχε με μέλη του συμβουλίου της ΕΣΕΕ.

Ο επικεφαλής της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης σχολίασε σχετικά: «Η θεσμοθέτηση ακατάσχετου λογαριασμού των επιχειρήσεων αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας που κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης έχει στηρίξει και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την εθνική οικονομία» και πρόσθεσε πως «πρόκειται για μία απόφαση που θα ανακουφίσει τους επιχειρηματίες και θα τους εξασφαλίσει τη δυνατότητα ενός μίνιμουμ προγραμματισμού».

«Η ΕΣΕΕ θα θέσει στη διάθεση του υπουργείου Οικονομικών όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα στοιχεία για τον προσδιορισμό των λεπτομερειών που θα καταστήσουν το μέτρο άμεσα αποτελεσματικό» δήλωσε ακόμη.

Ο κ. Αλεξιάδης δεσμεύτηκε ακόμη ότι θα υπάρξει τροπολογία για τη φορολογική απαλλαγή όσων εταιρειών κάνουν δωρεές για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Τέλος, διαβεβαίωσε πως θα μπει σε προτεραιότητα η συγκρότηση ενός κεντρικού συντονιστικού οργάνου, με σκοπό την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις