Στο αρχείο βάζει την υπόθεση Φλαμπουράρη η Επιτροπή Πόθεν Έσχες


Δεν υπάρχει παράβαση του νόμου αποφάνθηκε η επιτροπή. Αντίθετα διατάχθηκε έλεγχος του Γκίκα Χαρδούβελη για καθυστερημένη κατάθεση Πόθεν Έσχες κατά 3,5 χρόνια
Στο αρχείο αποφάσισε να θέσει η κοινοβουλευτική επιτροπή Πόθεν Έσχες το φάκελο του Αλέκου Φλαμπουράρη για την υπόθεση των μετοχών κατασκευαστικής εταιρείας που είχε στην κατοχή του πριν οριστεί υπουργός Επικρατείας. Αντιθέτως συνεχίζεται και μάλιστα κατά προτεραιότητα η έρευνα κατά του πρώην υπουργού Οικονομίας της κυβέρνησης Σαμαρά, Γκίκα Χαρδούβελη.
Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση για την παύση της διερεύνησης της υπόθεσης Φλαμπουράρη ελήφθη σήμερα κατά πλειοψηφία με τις ψήφους ενός εισαγγελέα μέλους της επιτροπής, του υποδιοικητή της τράπεζας της Ελλάδας και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Στον αντίποδα υπέρ της συνέχισης της διερεύνησης της υπόθεσης φέρεται να τάχθηκαν βουλευτές της ΝΔ και αρεοπαγίτης-μέλος της επιτροπής Πόθεν Έσχες.
AdTech Ad
Η επιτροπή Πόθεν Έσχες απέρριψε, αντίθετα, τον ισχυρισμό του Γκίκα Χαρδούβελη ότι έχει καταθέσει δήλωση περιουσιακής κατάστασης την περίοδο που ήταν σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Με αυτό το σκεπτικό η επιτροπή αποφάσισε να μην αρθεί η παραπομπή του πρώην υπουργού στις δικαστικές αρχές. Μάλιστα, η επιτροπή ζήτησε από τους ορκωτούς ελεγκτές να διερευνήσουν και κατά προτεραιότητα την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης Σαμαρά καθώς φέρεται να καθυστέρησε 3,5 χρόνια να καταθέσει δήλωση Πόθεν Έσχες.

Η υπόθεση του "προβληματικού" πόθεν έσχες του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη αναμένεται να απασχολήσει την επιτροπή Πόθεν Έσχες σε άλλη συνεδρίαση. Ωστόσο, μέλη της επιτροπής που προέρχονται από την αντιπολίτευση φέρονται να υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Οικονομίας δεν έχει καταθέσει ακόμη τα στοιχεία που του έχουν ζητηθεί.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις