Βίντεο: Συνεργάτης του Πούτιν απειλεί να δολοφονήσει πολιτικούς αντιπάλους


Ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Βλαντιμίρ Πούτιν καταγράφεται σε βίντεο να απειλεί τους πολιτικούς αντιπάλους, προκειμένου να τους δολοφονήσει (Video)
Adtech Ad
Το σοκαριστικό βίντεο, που αναρτήθηκε στο Instagram από τον χρήστη Ραμζάν Καντίροφ, ένος από τους πιο στενούς συνεργάτες του Βλαντιμίρ Πούτιν, και δείχνει του πολιτικούς του αντιπάλους να βρίσκονται σταυρόνημα ενός ελεύθερου σκοπευτή.
Ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, ένας από τους πιο πιστούς συμμάχους του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση εναντίον της ρωσικής αντιπολίτευσης, τους ηγέτες της οποίας χαρακτηρίζει «εχθρούς του λαού», ενώ δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο εικονίζεται ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μιχαήλ Κασιάνοφ στο σταυρόνημα ενός ελεύθερου σκοπευτή.
Το βίντεο που ανήρτησε ο ισχυρός άνδρας της Τσετσενίας σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ακολουθεί την όλο και πιο επιθετική ρητορική του Καντίροφ έναντι της φιλελεύθερης ρωσικής αντιπολίτευσης. Για τον πρώην αντάρτη Καντίροφ, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης αξίζουν να δικαστούν για δολιοφθορά.
Ο Κασιάνοφ, πρώην πρωθυπουργός του Πούτιν (2000-2004), νυν πολιτικός του αντίπαλος, με δηλώσεις του τόνισε πως θεωρεί το βίντεο αυτό υποκίνηση στη δολοφονία του και εξέφρασε την ελπίδα ο Ρώσος πρόεδρος να πάρει θέση ενάντια στον Καντίροφ. Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε πως δεν έχει δει το βίντεο, αλλά θα το παρακολουθήσει.
Το βίντεο δημοσιοποιήθηκε λίγες εβδομάδες πριν συμπληρωθεί η επέτειος της δολοφονίας του Μπόρις Νεμτσόφ, ενός από τους ηγέτες της ρωσικής αντιπολίτευσης, που δέχθηκε τέσσερις σφαίρες στην πλάτη ενώ βάδιζε σε μια γέφυρα, σε μικρή απόσταση από το Κρεμλίνο, την 27η Φεβρουαρίου 2015.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν κατηγορήσει μια ομάδα Τσετσένων για την δολοφονία του Νεμτσόφ. Ο Καντίροφ είχε επαινέσει ένα από τα μέλη της ομάδας για τον πατριωτισμό του μετά την δολοφονία. Οικείοι και σύμμαχοι του Νεμτσόφ καταγγέλλουν πως ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας δεν έχει συλληφθεί και ότι οι αρχές προσπαθούν να συγκαλύψουν την υπόθεση. Ζητούν να ανακριθεί ο Καντίροφ.
Ο 39χρονος Τσετσένος πρόεδρος απορρίπτει και χαρακτηρίζει ανοησίες τις υπόνοιες πως ενέχεται στην δολοφονία του Νεμτσόφ.
«Η ενέργεια του Καντίροφ αποτελεί υποκίνηση στη δολοφονία πολιτικού ηγέτη ή ηγέτη οργάνωσης της κοινωνίας των πολιτών», τόνισε ο Κασιάνοφ, πρόεδρος του κόμματος PARNAS της αντιπολίτευσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας. «Πρόκειται σαφώς για ποινικό αδίκημα», πρόσθεσε ο ίδιος.
Όπως επισήμανε, οι δικηγόροι του «πιθανόν» θα επικοινωνήσουν με την αστυνομία για ζητήσουν να ασκηθεί δίωξη εναντίον του Καντίροφ, ενώ ο ηγέτης του PARNAS κατήγγειλε πως δυνάμεις που υποστηρίζουν τον Πούτιν διεξάγουν τα τελευταία δύο χρόνια μια ανελέητη εκστρατεία ενάντια στην αντιπολίτευση, προβαίνοντας σε απειλές και κάνοντας ακόμη και δηλητηριασμούς.
Στο επίμαχο βίντεο, ο 58χρονος Κασιάνοφ εικονίζεται στο Στρασβούργο, όπου ο Καντίροφ έγραψε ότι Κασιάνοφ ταξίδεψε για να συγκεντρώσει χρήματα για την ρωσική αντιπολίτευση.

 
Τον περασμένο μήνα, ο Κασιάνοφ μίλησε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) και κάλεσε τα κράτη μέλη της να συντάξουν μια έκθεση για την δολοφονία του Νεμτσόφ. Μέλη της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης συχνά κατηγορούνται ότι κατευθύνονται και χρηματοδοτούνται από την Δύση, κατηγορία που διαψεύδουν.
«Όποιος δεν το έχει καταλάβει, θα το καταλάβει», έγραψε ο Καντίροφ.
Στο σταυρόνημα του ελεύθερου σκοπευτή εικονίζεται εξάλλου στο ίδιο βίντεο και ο 34χρονος Βλάντιμιρ Κάρα-Μούρζα, στενός φίλος του Νεμτσόφ και ακτιβιστής της αντιπολίτευσης, ο οποίος υποστηρίζει πως κάποιος προσπάθησε να τον σκοτώσει δηλητηριάζοντας τον πέρυσι.
«Πιστεύουμε ότι (σ.σ. το βίντεο) είναι αποτέλεσμα ενός κλίματος ατιμωρησίας που κυριαρχεί στην Ρωσία, έπειτα από την δολοφονία του Νεμτσόφ» δήλωσε ο Κάρα-Μούρζα στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Στη Ρωσία είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών τον Σεπτέμβριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις