Όλα τα μπλόκα στην Κεντρική Μακεδονία - Ποιες ώρες κλείνουν σήμερα οι δρόμοι



Ούτε για σήμερα προγραμματίζεται κινητοποίηση στο μπλόκο της αερογέφυρας Θέρμης, στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία») και σε εκείνο επάνω στον κρατικό αερολιμένα. Για αύριο, ωστόσο, στις 19.00 έχει προγραμματιστεί συναυλία, με τη συμμετοχή οκτώ μουσικών, και έτσι θα είναι κλειστός ο δρόμος.

Το συνηθισμένο πρόγραμμα αποκλεισμού του ακολουθεί σήμερα το μπλόκο στο Δερβένι, που είναι το εξής: 11:00- 18:00 κλειστές οι δύο λωρίδες και στα δύο ρεύματα και είναι από μία σε κάθε πλευρά δοσμένη στην κυκλοφορία.

Στον νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, τη Νέα Καλλικράτεια και τον Πολύγυρο. Σήμερα έκλεισαν στις 12.00 το μεσημέρι και θα ανοίξουν στις 18.00 οι δύο πρώτες είσοδοι για τα Μουδανιά και έτσι η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από Τρίγλια και Πλάγια.

Τα «συμφωνηθέντα» ακολουθούν στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία. Το τελωνείο είναι ανοιχτό για όλους στο χρονικό διάστημα 11.00- 15.00, ενώ τις υπόλοιπες ώρες δεν επιτρέπεται η διέλευση κανενός φορτηγού και νταλίκας, με τους αγρότες να είναι διαλλακτικοί με τα ΙΧ οχήματα και τα λεωφορεία.

Στο τελωνείο της Εξοχής, το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής: 10:00- 15:00 και 17.00-22.00 είναι κλειστό το τελωνείο για την κυκλοφορία των ΙΧ και λεωφορείων. Φορτηγά και νταλίκες δεν περνούν από το βράδυ της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου, παρά μόνο όταν «κρίνεται απαραίτητο κάτι τέτοιο, για την αποσυμφόρηση της κίνησης και την αποφυγή ατυχημάτων.

Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, χωρίς ωστόσο να έχουν προγραμματίσει κάποια κινητοποίηση για σήμερα.

Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων.

Ελεύθερη είναι σήμερα η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας.

Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας- πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (12:00- 15:00 και 20:00- 23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 18:00 έως τις 22:00.

Στα διόδια των Μαλγάρων, η συντονιστική επιτροπή, με άλλους συμμετέχοντες στο μπλόκο, ακόμα βρίσκονται στο δρόμο της επιστροφής στη Θεσσαλονίκη.

Σε αποκλεισμό παραμένει για 14η μέρα σήμερα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας. Στο μεταξύ, συμβολικά στο μπλόκο στήθηκε τέντα, με τους συμμετέχοντες σε αυτό να στέλνουν ξεκάθαρο το μήνυμα ότι δεν προτίθενται να αποχωρήσουν. Το βράδυ έπεται γενική συνέλευση προκειμένου να καθοριστεί η επόμενη κίνηση, αλλά και να οριστεί και ο εναλλακτικός τρόπος διαμαρτυρίας τους στις επόμενες ημέρες.

Στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθία, επί της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας από τις 16:00.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά κλείσιμο των κόμβων: Μελισσίου (17:00- 22:00), Μαυροβουνίου (17:30- 21:00), Μεσημερίου (17:30- 21:00), Αλυσίδας Βεγορίτιδας (12:00- 14:00 και 17:30- 21:00), Αψάλου (17:00- 21:00) και Γυψοχωρίου (17:00- 17:30).

Στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά, ο σημερινός αποκλεισμός ξεκίνησε στις 11 το πρωί και θα διαρκέσει ως τις 18.00.

Στάση αναμονής τηρούν οι συμμετέχοντες στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, που σήμερα δεν προγραμματίζουν να προβούν σε αποκλεισμό του δρόμου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις