Χιλιάδες αγρότες διαδήλωσαν στο Σύνταγμα

Χιλιάδες αγρότες διαδήλωσαν στο Σύνταγμα

Με πλοία, πούλμαν, ΙΧ και τρακτέρ έφτασαν στην Αθήνα χιλιάδες αγρότες για να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος και να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Τα περίπου 40 τρακτέρ, που είχαν λάβει σχετικά άδεια από την τροχαία, παρατάχθηκαν μπροστά από τη Βουλή και οι αγρότες άναψαν φωτιές μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στο μεγάλο συλλαλητήριο, κατά τη διάρκεια του οποίου σημειώθηκαν και ορισμένα μικροεπεισόδια, συμμετείχαν πάνω από 10.000 άνθρωποι.

Οι αγρότες δηλώνουν έτοιμοι να παραμείνουν στην πρωτεύουσα μέχρι την Κυριακή και διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα αποχωρήσουν με «άδεια χέρια». Ήδη, ορισμένοι από αυτούς έχουν στήσει σκηνές στο κέντρο της Αθήνας και προετοιμάζονται για τις διανυκτερεύσεις. Οι αγρότες έχουν ανανεώσει το «ραντεβού» τους για αύριο το πρωί στις 11:30.

Σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάποια λύση, τότε οι αγρότες σκοπεύουν από Δευτέρα να επιστρέψουν στα μπλόκα. Από το βήμα της Βουλής, ο αρμόδιος υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου επανέλαβε την πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο –κάτι το οποίο οι αγρότες έχουν απορρίψει σε περίπτωση που δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Επεισόδια με το… καλημέρα

Η απόβαση των αγροτών στην Αθήνα ξεκίνησε επεισοδιακά από το πρωί. Τα «αίματα» άναψαν το πρωί όταν Κρητικοί αγρότες καταδίωξαν με ντομάτες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα περιπολικό της αστυνομίας και μια διμοιρία των ΥΜΕΤ που επιχείρησαν να εμποδίσουν τη διέλευση φορτηγού με αγροτικά προϊόντα στην πλατεία Καραϊσκάκη.





Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και στο Δαφνί, με τους αγρότες να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις και τους αστυνομικούς να απαντούν με δακρυγόνα.

Αιτία της έντασης, είναι το γεγονός ότι η αστυνομία δεν επέτρεψε στους αγρότες της Αττικής να μπουν στην Αθήνα με τα αγροτικά αυτοκίνητα και τα τρακτέρ.

Ένταση επικράτησε και έξω από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με τους αγρότες να επιχειρούν κατάληψη στην είσοδο του κτιρίου και τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών για να τους αποτρέψουν. Οι καταστροφές στο κτίριο του υπουργείου είναι εκτεταμένες ενώ κάδοι πυρπολήθηκαν στους γύρω δρόμους και η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις