Ωμός εκβιασμός των δανειστών : Κόψτε τις συντάξεις για να «κλείσει» η αξιολόγηση



Την παραβίαση των «κόκκινων γραμμών» σχετικά με την προστασία των συντάξεων ζητάνε οι δανειστές από την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να «κλείσει» η αξιολόγηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινή της Κυριακής».

Μάλιστα οι δανειστές υπόσχονται να μην ζητήσουν άλλα δημοσιονομικά μέτρα για το 2016, παρά μόνο τη μείωση των υφιστάμενων συντάξεων!

Συγκεκριμένα, οι Θεσμοί ζητούν μειώσεις σε υφιστάμενες κύριες συντάξεις άνω ενός συγκεκριμένου ποσού, στη ζώνη των 1.500 ευρώ, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Το σχέδιο Κατρούγκαλου προβλέπει προστασία όσων έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί αλλά μειώσεις μεταξύ 5% και 30% για όσους οδηγούνται σε σύνταξη από 1η Ιανουαρίου 2016. Ωστόσο, οι δανειστές φέρεται να ζητούν από την κυβέρνηση να παραβιάσει την «κόκκινη γραμμή» που έχει θέσει για διατήρηση των κύριων συντάξεων, υποσχόμενοι ως αντάλλαγμα να μην ζητήσουν άλλα δημοσιονομικά μέτρα για το 2016.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι δανειστές ζητούν μειώσεις σε υφιστάμενες κύριες συντάξεις άνω ενός συγκεκριμένου ποσού, στη ζώνη των 1.500 ευρώ, με την Αθήνα να εξετάζει πλέον γενναίες περικοπές στις επικουρικές και τις πολλαπλές συντάξεις, αλλά και εναλλακτικές παραχωρήσεις σε άλλα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης.

Μεταξύ άλλων, η Αθήνα προτίθεται να προβάλει το ρόλο της στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ειδικά αφότου δέχτηκε την εμπλοκή του NATO στο Αιγαίο – μέτωπο στο οποίο φαίνεται ότι έχει κερδίσει την εύνοια της Άνγκελα Μέρκελ, χωρίς όμως να είναι σαφές αν η γερμανίδα καγκελάριος θα μπορέσει να περάσει την θετική γραμμή της.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την «Καθημερινή» η ελληνική πλευρά έχει διαμηνύσει στους πιστωτές ότι είναι διατεθειμένη να προβεί σε υποχωρήσεις για το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων – που αποτελεί προτεραιότητα για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – αλλά και για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως υπάρχει σταθερά μεγάλη ανησυχία για το χρόνο που απαιτείται ώστε να κλείσει η αξιολόγηση, με δεδομένες όλες τις εξελίξεις, με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που εμπλέκεται στη διαπραγμάτευση να εκφράζει στην «ΚτΚ» έντονες επιφυλάξεις για το κατά πόσον είναι εφικτή η επιστροφή των επικεφαλής των κλιμακίων στην Αθήνα πριν τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις