Η αποστολή στρατού στα σύνορα μιας χώρας, συνιστά μια «μη φιλική ενέργεια»

Τσίπρας: Η αποστολή στρατού στα σύνορα μιας χώρας, συνιστά μια «μη φιλική ενέργεια»

Ο Τσέχος πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Έλληνα ομόλογό του για τη μίνι Σύνοδο των χωρών του Βίζενγκραντ

Για το περιεχόμενο της μίνι συνόδου των τεσσάρων χωρών του Βίζεγκραντ, που έγινε στην Πράγα την περασμένη Δευτέρα, ενημέρωσε ο Τσέχος πρωθυπουργός, Μπόχουσλαβ Σόμποτα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε διμερή συνάντηση που είχαν πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή ο Τσέχος πρωθυπουργός είχε προσκαλέσει τον Αλ. Τσίπρα στη σύνοδο στην Πράγα, ωστόσο ο ίδιος δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση λόγω φόρτου εργασίας. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο Αλ. Τσίπρας είπε στον Τσέχο ομόλογό του πως η Ελλάδα αδυνατεί να υλοποιήσει οτιδήποτε μη σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο, όπως είναι οι παράνομες επαναπροωθήσεις.

Επίσης, ζήτησε να δοθεί το απαραίτητο περιθώριο στην ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό να αποδώσει καρπούς, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Τουρκίας, της μετεγκαταστασης και της συμμέτοχης του ΝΑΤΟ.

Τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως η αποστολή στρατού και χωροφυλακής στα σύνορα μιας χώρας, συνιστά μια «μη φιλική ενέργεια».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Τσέχος πρωθυπουργός απάντησε πως η Τσεχία θα βοηθήσει και την Ελλάδα, όπως και βοηθάει τις άλλες χώρες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις