Υπουργείο Υγείας: "Κατά λάθος" οι αυξήσεις στις τιμές φαρμάκων



Σε λάθος κατά το στάδιο της καταχώρησης των δεδομένων στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ αποδίδει το υπουργείο Υγείας τις αυξήσεις που παρατηρήθηκαν στις τιμές των φαρμάκων και επομένως στη συμμετοχή των ασθενών, κατά την έκδοση της νέας θετικής λίστας αποζημιούμενων φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ το πρόγραμμα υπολογισμού της τιμής αποζημίωσης των φαρμάκων διαβάζει τρία αρχεία:

- Το αρχείο του Δελτίου τιμών των φαρμάκων
- Το αρχείο της Θετικής Λίστας και
- Το αρχείο του όγκου πωλήσεων των φαρμάκων σε αξία του τελευταίου εξαμήνου, βάσει της λιανικής τιμής τους.

Οι νέες τιμές έχουν ήδη αναρτηθεί στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης σήμερα από τις 8:00 το πρωί, ώστε να προλάβουν να ενημερώσουν τις εφαρμογές τους οι κατασκευαστές λογισμικού φαρμακείων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις