Βούτσης: Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική συμφωνία με καναλάρχη Έλληνα ή ξένο

Adtech Ad
Τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση έχει έρθει σε συνεννόηση με τούρκο επιχειρηματία για τη χορήγηση τηλεοπτικής άδειας διέψευσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής όπου διαπιστώθηκε νέα αδυναμία συναινετικής συγκρότησης του ΕΣΡ.
AdTech Ad
«Δεν υπάρχει καμία δέσμευση από κανένα κυβερνητικό στέλεχος ή την κυβέρνηση εν συνόλω για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ούτε με Έλληνα, πολλώ δε μάλλον με ξένο, Τούρκο ή οποιονδήποτε άλλο…» ανέφερε ο κ. Βούτσης διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της Ένωσης Κεντρώων τους οποίους αναπαρήγαγε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο κ. Βούτσης άσκησε, όμως, και κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης για την άρνησή τους να συναινέσουν στη συγκρότηση ΕΣΡ που θα ανοίξει το δρόμο για τον διαγωνισμό χορήγησης τηλεοπτικών αδειών. Κατηγόρησε μάλιστα την αντιπολίτευση ότι θέλει να παγώσει τη διαδικασία φοβούμενη  επικείμενη συγχώνευση των τηλεοπτικών σταθμών. «Το τηλεοπτικό πεδίο ανοίγει και οι συγωνεύσεις θα γίνουν !» ξεκαθάρισε ο κ. Βούτσης.
Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε επίσης ότι τελικά ήταν λάθος του το γεγονός ότι ανέμενε επί 2,5 μήνες την εκλογή αρχηγού της ΝΔ με αποτέλεσμα να χαθεί χρόνος μέχρι τη διενέργεια του διαγωνισμού.
Από την πλευρά του πάντως ο Ανδρέας Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καθορισμένος αριθμός αδειών αλλά αντιπρότεινε να δοθούν «άπειρες» άδειες σε όλα τα κανάλια.
«Δεν συμβάλλουμε στο να προχωρήσει η διαδικασία» ξεκαθάρισε ο κ. Λοβέρδος και κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει το νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών. Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι μεταχειρίζεται «σταλινικές μεθόδους». Από την πλευρά του ο Μ. Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι δεν πρέπει να κλείσουν τα υπάρχοντα κανάλια και να ανοίξουν άλλα.

Μαξίμου για Τούρκο επιχειρηματία

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σχετικά με δημοσίευμα της Xουριέτ, αποσαφηνίζεται ότι Τούρκος επιχειρηματίας έχει όντως μιλήσει με τον κ. Τσίπρα στο ματς της εθνικής Ελλάδος με την Τουρκία, στην Κωνσταντινούπολη και όταν του αναφέρθηκε το τουρκικό ενδιαφέρον για ελληνική συχνότητα και με Έλληνες επιχειρηματίες, ο πρωθυπουργός του είπε ότι θα γίνει διεθνής διαγωνισμός με απολύτως διαφανείς όρους.

Άκαρπη μία ακόμη προσπάθεια για συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ

Άκαρπη αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά η πρόταση της Βουλής για τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν αρνητικά και έτσι δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων. Κάλεσαν μάλιστα την κυβέρνηση να άρει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο προκειμένου να συναινέσουν στο μέλλον. Από την ψηφοφορία στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής απουσίαζε και πάλι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Υπέρ της συναινετικης συκρότησης ψήφισαν 12 μέλη (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ), κατά ψηφισαν 7 μέλη (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων) και «παρών» δύο (ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή).
Το Ποτάμι ξεκαθάρισε μεν ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ εντούτοις κατέθεσε τις δικές του προτάσεις για τη σύνθεση της εννεαμελούς ανεξάρτητης αρχής. Συγκεκριμένα πρότεινε τους: Παπαδοπούλου Δήμητρα, Βάσσης Λαοκράτης, Τζανεττάκος Ιωάννης, Μήτρου Λίλιαν, Διαμαντάκου Πόπη, Τσακίρης  Κώστας, Παπαϊωάννου Αθανάσιος, Κουτσομύτης Κώστας, Σκαρπέλος Ιωάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις