Βαρουφάκης στην Bild: H Γερμανία διαθέτει κρυφή ατζέντα



Άρθρο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στο οποίο χαρακτήρισε απίθανο το ενδεχόμενο να αποπληρώσει η Ελλάδα τα χρέη της στους δανειστές, δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα Bild.

«Η αποπληρωμή του χρέους στην Ελλάδα είναι βλασφημία, δεδομένου ότι η χώρα έχει χάσει το ένα τρίτο των κρατικών εσόδων της και το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν. Οι τράπεζες δεν είναι ακόμη σε θέση να χρηματοδοτήσουν την εθνική οικονομία», αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης και συμπληρώνει ότι «η οικονομία στην Ελλάδα έχει τραυματιστεί σοβαρά».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών καταλογίζει ευθύνες στη γερμανική κυβέρνηση, γιατί όπως υποστηρίζει ήθελε να βλάψει την Αθήνα.

«Μήπως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας έθεσε πάνω από όλες τις άλλες της προτεραιότητες να πάρει πίσω τα χρήματα των φορολογουμένων της από την Ελλάδα ; Ήταν ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος με ρώτησε με περίσσεια ανησυχία: "Θα πάρω τα λεφτά μου πίσω"; Με άλλα λόγια , μπορούν οι Γερμανοί πολίτες να πιστεύουν ότι η κυβέρνησή τους θα θέσει ως πρώτη προτεραιότητα να καλύψει τα χρήματα, που έχει δανείσει η Γερμανία στο ελληνικό κράτος ; Ή μήπως η γερμανική κυβέρνηση έχει και άλλες , κρυφές προτεραιότητες ;», γράφει χαρακτηριστικά στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Οι Έλληνες έχουν εδώ και καιρό θέσει υπό αμφισβήτηση το χειρισμό των κυβερνήσεών τους όσον αφορά στα οικονομικά του κράτους . Δεν θα ήταν καθόλου παράλογο αν οι Γερμανοί άρχιζαν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους απέναντι στις δεσμεύσεις της δικής τους κυβέρνησης που υπόσχεται ότι θα επιστέψει τα χρήματά τους. Και για να ξέρετε, υπάρχει και μια άλλη, κρυφή, ατζέντα», προσθέτει ο κ . Βαρουφάκης στο άρθρο του.Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις