Κιλκίς: Μεταφέρθηκαν απροειδοποίητα 1000 πρόσφυγες στο Χέρσο



Οι εργασίες στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Χέρσο ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου στο παλιό στρατόπεδο, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χωριό και συνεχίστηκαν με ταχείς ρυθμούς όλη την Κυριακή. Στο χώρο στήθηκαν σχεδόν 200 σκηνές των έξι ατόμων και ο προγραμματισμός ήταν να μεταφερθούν σε αυτό πρόσφυγες μετά την Τετάρτη, αφού θα είχαν ολοκληρωθεί τα δίκτυα και τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες.

Τελικά, εντελώς απροειδοποίητα, όπως αναφέρει το eidisis.gr και μετά τη συγκέντρωση περισσοτέρων από 6000 πρόσφυγες στην Ειδομένη, μετά το μεσημέρι της Κυριακής άρχισαν να καταφθάνουν στο Κέντρο του Χέρσου λεωφορεία γεμάτα με πρόσφυγες. Συνολικά έφθασαν 15 λεωφορεία μεταφέροντας 1000 πρόσφυγες, παρά το γεγονός πως ο χώρος δεν ήταν ακόμη έτοιμος να τους υποδεχθεί.

Το μόνο που πρόλαβε ο Στρατός να κάνει ήταν να τοποθετήσει γεννήτρια και προβολείς για να φωτίσει το χώρο, μιας και ακόμη η ΔΕΗ δεν πρόλαβε να κάνει το δικό της δίκτυο φωτισμού. Χημικές τουαλέτες δεν είχαν προλάβει να δημιουργηθούν, ενώ το δίκτυο ύδρευσης δεν πρόλαβε να γίνει και το μόνο που λειτουργούσε ήταν μια βρύση στην άκρη του καταυλισμού!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις