Τη Δευτέρα στους δανειστές η ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό


Τη Δευτέρα θα έχουν στα χέρια τους οι εκπρόσωποι των δανειστών την κυβερνητική πρόταση για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, την οποία και θέλει να ψηφίσει στις 15 Ιανουαρίου.

Με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός έχει τονίσει ότι στόχος είναι να μην μειωθούν οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Παραδέχθηκε, όμως, ότι η μεταρρύθμιση του συστήματος είναι αναγκαία, καθότι διαφορετικά σε πέντε χρόνια δεν θα είναι δυνατό να δίνονται συντάξεις. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση πρέπει να προτείνει ικανά ισοδύναμα μέτρα για να καλυφθεί το ποσό που απαιτείται.

Ωστόσο, οι δανειστές φαίνεται πως απορρίπτουν τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση, καθώς τα θεωρούν αντιαναπτυξιακά. Ανάμεσα σε άλλα, η ελληνική κυβέρνηση προτείνει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων και εργοδοτών για την επικουρική σύνταξη κατά 1,5%, εκ των οποίων η 1 μονάδα θα προέλθει από τους εργοδότες και η υπόλοιπη μισή μονάδα από τους εργαζόμενους.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Κομισιόν δεν συμφωνεί με την επιθυμία της Αθήνας για αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου με στόχο την εξεύρεση πολιτικής συναίνεσης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις