Άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Θεσσαλονίκης στην Κατοχή αύριο στο Κέντρο Ιστορίας


Τη διοργάνωση ημερίδας με τίτλο: «Θεσσαλονίκη, μαρτυρική πόλη - Πόλη της αντίστασης» ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, σήμερα, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, στη διάρκεια της 29ης τακτικής συνεδρίασής του.

Η ημερίδα, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στις 18.00, με στόχο την ανάδειξη γνωστών και άγνωστων πτυχών της ιστορίας της πόλης κατά την περίοδο της Κατοχής και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των θυμάτων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Την παρουσίαση και το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η δικηγόρος και γραμματέας της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940-1974 (Ε.Δ.Ι.Α.), Παρασκευή Φιριπή.

Το πρόγραμμα της ημερίδας διαμορφώνεται ως εξής:

18.00-18.30 Σύντομοι χαιρετισμοί:
Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης
Έλλη Χρυσίδου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού
Προβολή φιλμ: Εξέγερση Ελλήνων Εβραίων στο Άουσβιτς, Greek revolt in Auschwitz 7 October 1944 (https://www.youtube.com/watch?v=xEmTD-kqrtg)
18.30-18.50 / Δημοσθένης Δώδος, Αν. Καθ. Πολιτικών Επιστημών, Α.Π.Θ. - «Η Θεσσαλονίκη στο μεσοπόλεμο: Κοινοτικές εντάσεις και αντιπαραθέσεις»
18.50-19.10/ Μαρία Καβάλα, Διδάσκουσα Σύγχρονης Ιστορίας, Τμ. Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ. - «Τα μαζικά εγκλήματα στη Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο της Κατοχής – Ο αφανισμός των Εβραίων της Θεσσαλονίκης»
19.10-19.30 / Διάλειμμα
19.30-19.50 / Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Πρόεδρος Ε.Δ.Ι.Α., βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - «Στρατόπεδα συγκέντρωσης»
19.50-20.10 / Θεόδωρος Βαλαχάς - «Το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη»
20:10-20:30 / Ερωτήσεις-συζήτηση

Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις