Η μόνη χώρα που τα ασφαλιστικά της ταμεία δεν έχουν αποθεματικά


Εντείνει τις προσπάθειες για να εξευρεθούν χρήματα που θα κατευθυνθούν στα ασφαλιστικά ταμεία, η ελληνική κυβέρνηση. Τη δημιουργία διυπουργικής επιτροπής, η οποία θα συσταθεί για την εξεύρεση πόρων, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του, την Τετάρτη, εξερχόμενος από τα γραφεία της αντιπροεδρίας όπου συνεδρίαζε το κυβερνητικό συμβούλιο κοινωνικής πολιτικής.

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα είναι σε μάκρος χρόνου, ανέφερε ο υπουργός και σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που τα ασφαλιστικά της ταμεία δεν έχουν αποθεματικά.
Χρηματοδότηση συντάξεων από την πάταξη της φοροδιαφυγή

Εν τω μεταξύ, αρχίζει να υποχωρεί, μπροστά στην άρνηση των δανειστών, η κυβερνητική απόφαση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, με το υπουργείο Εργασίας να επεξεργάζεται σενάρια για να βρει χρήματα από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, ο υπουργός Εργασίας συζητά με τον ομόλογό του υπουργό Οικονομικών να προτείνουν ένα ποσοστό (αδιευκρίνιστο προς το παρόν) από τα έσοδα που θεωρούν ότι θα προέλθουν μέσα στο 2016 από τις πολιτικές εναντίον της φοροδιαφυγής να κατευθυνθεί στη «μαύρη τρύπα» του ασφαλιστικού συστήματος, που πρέπει να εξεύρει άλλα 700 εκατ. ευρώ για να κλείσει τις μνημονιακές υποχρεώσεις μείωσης της χρηματοδότησης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.


Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις