"Βόμβες" Αλεξιάδη για τέλη κυκλοφορίας και περιουσιολόγιο - Τέλη ανάλογα με τη βενζίνη!


Για τα "φλέγοντα" θέματα της οικονομίας μίλησε την τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα του skai βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός ρωτήθηκε αρχικά αν υπάρχει γερμανική πρόταση για φόρο περιουσίας.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε πως δεν υπάρχει καν στη σκέψη της κυβέρνησης οτιδήποτε που να σχετίζεται με όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για... εφόδους των εφοριακών στα σπίτια ή και... στο δρόμο.

"Αυτοί που έχουν χρήματα στο εξωτερικό και δεν φορολογούνται, αυτοί που τόσα χρόνια ήταν στο πάρτυ και δεν πλήρωναν το λογαριασμό, αυτοί πρέπει να φοβούνται. Οι απλοί νομοταγείς πολίτες δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Να σταματήσει η καταστροφολογία".

Για την επιβολή φόρου περιουσίας, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε: "Η επιστημονική φαντασία μου αρέσει πάρα πολύ. Επειδή δηλώνουμε κάτι για τα παιδιά μας, σημαίνει ότι θα τους πάρουμε το νεφρό;".

Για να συνεχίσει: "Το περιουσιολόγιο το χρειαζόμαστε για ελεγκτικές διαδικασίες. Όποιος συσχετίσει το περιουσιολόγιο με επιβολή φόρου, δεν θέλει να κάνει περιουσιολόγιο. Θέλει να πυροβολήσει τα πόδια του. Αυτοί που θέλουν να κρύψουν στοιχεία, να το σκεφτούν όχι μόνο δύο φορές...".

Ο Τρύφων Αλεξιάδης εξήγησε και το πως θα ξεκινήσει η διαδικασία του περιουσιολογίου: "Μετά τις φορολογικές δηλώσεις θα αναρτηθεί στο Taxis μία φόρμα που θα έχει τα περιουσιακά στοιχεία που ήδη ξέρει του υπουργείο, για παράδειγμα αυτοκίνητα, ακίνητα, οικόπεδα κλπ. Θα υπάρχουν ακόμη κενά τετράγωνα για να βάλει ο πολίτης αυτά που δεν ξέρουμε. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν θα κάνει μεγάλες διορθώσεις στο περιουσιολόγιο".

Για τα τέλη κυκλοφορίας

Στο τέλος πάντως ο Τρύφων Αλεξιάδης έριξε... τη βόμβα! "Πρέπει να αντικαταστήσουμε όσα σημεία είναι άδικα στα τέλη κυκλοφορίας. Εξετάζουμε να υπάρχει ένα μικρό τέλος κυκλοφορίας σε όλους και να συνδεθεί το τέλος κυκλοφορίας με τη βενζίνη. Άλλο αυτός που έχει ένα αμαξάκι να πηγαίνει στη δουλειά του κι άλλο εκείνος που κάνει πολλά χιλιόμετρα. Σκεφτόμαστε να υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα ειδική σήμανση για να βλέπουμε τα πάντα, αν έχει πληρώσει τα τέλη, αν είναι ασφαλισμένο κλπ".


Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις