Η αυταπόδεικτη και αδιαμφισβήτητη Ελληνικότητα της Μακεδονίας





του Κωνσταντίνου Β. Χιώλου

Η Μακεδονία είναι ΕΛΛΑΣ! Έχει ιστορία τριών χιλιάδων και πλέον ετών.

Η αδιαμφισβήτητη Ελληνικότητα της Μακεδονίας που είναι αυταπόδεικτη, χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Ο μεγαλύτερος Γεωγράφος της Αρχαιότητος Στράβων, με την λακωνική και κατηγορηματική φράση "Έστιν μεν ουν Ελλάς και η Μακεδονία" ( Στράβωνος, Γεωγραφικά, 329,Ζ΄ 9), αποφαίνεται απερίφραστα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, την οποίαν κατατάσσει μέσα στις Ελληνικές Χώρες της Αρχαιότητος.

Η Μακεδονία αποτελεί ανέκαθεν το προς Βορράν προπύργιο της άμυνας του Ελληνισμού. Τα τείχη της Ελλάδος, είναι στη Μακεδονία.

Οι Μακεδόνες από της αρχής μέχρι του τέλους της αρχαίας Ιστορίας, έμειναν πιστώς προσηλωμένοι στις αρχές, τα ιδανικά και τα πεπρωμένα της Ελληνικής Φυλής και ως αποστολή τους έταξαν την διαρκή προστασία και άμυνα της Ελλάδος.

Ο επιφανής ιστορικός της αρχαίας Ελλάδος Πολύβιος, την ιστορική αποστολή των Μακεδόνων – για την διαρκή άμυνα της Ελλάδος – την περιγράφει με τις εξής χαρακτηριστικές φράσεις:… ποία και πόσο μεγάλη τιμή πρέπει να λάβουν οι Μακεδόνες, που το περισσότερο διάστημα της ζωής τους δεν παύουν να αγωνίζονται εναντίον των βαρβάρων για την ασφάλεια των Ελλήνων, οι οποίοι θα ήσαν πάντοτε εκτεθειμένοι σε μεγάλους κινδύνους, αν δεν είχαν ως πρόφραγμα τους Μακεδόνας (Πολυβίου Ιστορίαι, Θ΄ 35).

Ειδικότερα, ο Πολύβιος, εκθέτει με σαφήνεια τους αδιάλειπτους αγώνας των Μακεδόνων εναντίον των βαρβάρων "υπέρ της των Ελλήνων ασφαλείας" και τονίζει με έμφαση τους μεγάλους κινδύνους που θα διέτρεχε η Ελλάς, αν οι Μακεδόνες δεν χρησίμευαν από αμνημονεύτων χρόνων "ως πρόφραγμα", δηλαδή ως προμαχώνας του Ελληνισμού. Πράγματι, αν δεν υπήρχαν οι Έλληνες της Μακεδονίας, η Ελλάς θα κινδύνευε πολλάκις να υποδουλωθή στους κατά καιρούς ποικίλους επιβούλους της εθνικής της ακεραιότητας και επομένως δεν θα είχε θεμελιώσει απερίσπαστη τον Κλασσικό Πολιτισμό που κληροδότησε στη σύγχρονη Ανθρωπότητα. Γενικά δε, οι Μακεδόνες απέκρουσαν τους επιδρομείς της Ελλάδος, από οποιαδήποτε κατεύθυνση και αν προήρχοντο αυτοί.

Η Μακεδονία, που είναι από την Αρχαιότητα η πλέον αιματοβαμμένη περιοχή της Ελλάδος και στην οποία, εκτός των άλλων, έλαβαν χώραν ο Μακεδονικός Αγώνας, οι Βαλκανικοί Πόλεμοι και οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι, είναι ανέκαθεν ο προμαχώνας του Ελληνισμού και το βάθρο της Ελληνικής και της Παγκόσμιας Ιστορίας και του Πολιτισμού. Είναι, κυριολεκτικά, το προπύργιο και η εθνική έπαλξη της Ελλάδος.

Η Μακεδονία χάρις στη στρατηγική της θέση και τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές, ήταν επόμενο να προσελκύση το ενδιαφέρον πολλών επιδρομέων και να γνωρίση πολυτάραχο ιστορικό βίο. Παρά ταύτα, όμως, τις αλλεπάλληλες επιδρομές εναντίον της και τους αγώνες της, ο Ελληνικός πληθυσμός της δεν διαφοροποιήθηκε.

Το εθνικό φρόνημα των Μακεδόνων κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας υπήρξε ακλόνητο. Η μακραίωνη τουρκική κατοχή και η κάθοδος των Σλάβων και των Βουλγάρων, δεν επέτυχαν να μεταβάλλουν τον εθνολογικό χαρακτήρα των Μακεδόνων.

Από την Μακεδονία ξεκίνησε ο Μέγας Αλέξανδρος την μεγάλη εκπολιτιστική του εκστρατεία, κατά την οποία η Ελληνική γλώσσα διαδόθηκε σε όλη την Ανατολή και ο Ελληνικός Πολιτισμός κατέκτησε όλους τους λαούς. Οι Ελληνιστικοί εκείνοι Χρόνοι, όπως αποκαλούνται, είναι πολύ σπουδαίοι, διότι τότε ο Πολιτισμός της αρχαίας Ελλάδος, έγινε Παγκόσμιος Πολιτισμός.

Εξ άλλου, η Μακεδονία υπήρξε η κύρια Πύλη διά την είσοδο του Χριστιανισμού στην Ευρώπη. Από την Μακεδονία, κατά Θεία Πρόνοια, άρχισε το ιεραποστολικό του έργο στην Ευρώπη ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, ο οποίος βαθύτατα επηρεάσθηκε από το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των Μακεδόνων διαδόχων του. Αναφέρεται στις Πράξεις των Αποστόλων, " Όραμα διά της νυκτός, ώφθη τω Παύλω, ανήρ τις ην Μακεδών εστώς παρακαλών αυτόν και λέγων: Διαβάς εις Μακεδονίαν βοήθησον ημίν". Είναι δε εις όλους γνωστόν, ότι ο Απόστολος Παύλος, εκτός του ότι επεσκέφθη κατά πρώτον την Μακεδονίαν, έγραψε και τις θεόπνευστες Επιστολές του προς τους Φιλιππησίους και προς τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι ήσαν, βεβαίως, Έλληνες, στην Ελληνική γλώσσα, στην οποία εγράφησαν, άλλωστε, τα Ιερά Ευαγγέλια και οι Πράξεις των Αποστόλων.

Από την Μακεδονία, επίσης, ως αφετηρία, ξεκίνησε τον 9ο Μ.Χ. αιώνα και ο εκχριστιανισμός των Σλάβων από τους Θεσσαλονικείς μοναχούς Κύριλλο και Μεθόδιο, οι οποίοι και αποκαλούνται" φωτισταί" των Σλάβων.

Η Ελληνικότητα της Μακεδονίας, που είναι αυταπόδεικτη, προσεπιβαιούται, εκτός όλων των άλλων και από τις εξής αδιάψευστες μαρτυρίες:

1) Από τη θρησκεία των αρχαίων Μακεδόνων, οι οποίοι, όπως και όλοι οι άλλοι Έλληνες, πίστευαν στους 12 θεούς του Ολύμπου,

2) Από τις γραπτές αναφορές του Ηροδότου, Θουκυδίδη, Πλουτάρχου, Αρριανού και άλλων,

3) Από το γεγονός, ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες μπορούσαν να γίνουν μέλη της Αμφικτυονίας των Δελφών που ήταν προνόμιο αποκλειστικά των Ελλήνων,

4) Από το γεγονός ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες, ελάμβαναν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους συμμετείχαν μόνον Έλληνες,

5) Από την Αγία Γραφή (Παλαιά και Καινή Διαθήκη),

6) Από το γεγονός ότι στη Μακεδονία έζησαν κατά καιρούς επιφανείς Έλληνες (λόγιοι, ποιητές, καλλιτέχνες κλπ.),

7) Από το γεγονός ότι στην αρχαία Μακεδονία υπήρχαν θέατρα και παίζονταν Ελληνικές τραγωδίες,

8) Από την γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων και τα κύρια ονόματά τους, τα τοπονύμια της Μακεδονίας, τα ονόματα των μηνών και τον εορτών,

9) Από τα αρχαιολογικά ευρήματα στο Διόν, την Βεργίνα, την Πέλλα, την Σίνδο, την Αμφίπολη και την Αιανή της Κοζάνης.

10) Από τις χιλιάδες Ελληνικών Επιγραφών και Νομισμάτων κλπ.



Η Μακεδονία, δεν είναι μόνον ανέκαθεν το προς Βορράν προπύργιο της άμυνας του Ελληνισμού, αλλά σύμφωνα με αποκάλυψη του γνωστού Έλληνος Ανθρωπολόγου Άρη Πουλιανού, υπήρξε και η κοιτίδα του Ανθρώπινου Γένους και όχι η Αφρική, όπως επιστεύεται μέχρι τούδε.

Ειδικώτερα, κατά τον κ. Πουλιανό, η κνήμη ανθρώπου σε πέτρα (απολιθωμένη) που ευρέθη τον Σεπτέμβριο του 1996 στη Νέα Τρίγλια της Χαλκιδικής και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών επιστημόνων, είναι 11 εκατομμυρίων ετών, ανατρέπει τα μέχρι τούδε δεδομένα, κατά τα οποία η ανθρώπινη παρουσία στη Γη άρχισε από την Αφρική πριν από 4 εκατομμύρια χρόνια. Επομένως, η Μακεδονία, εκτός των άλλων, είναι και η κοιτίδα του Ανθρωπίνου Γένους.

Η αμφισβήτηση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας από τα Σκόπια, αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη απειλή κατά του Ελληνισμού. Για τους Σκοπιανούς, η Μακεδονία επινοήθηκε στις 2 Αυγούστου του 1944 που ο Τίτο με τον Στάλιν, ίδρυσαν δολίως την Ομόσπονδη Δημοκρατία "της Μακεδονίας των Σκοπίων" ( με την μετονομασία της Νοτίου Σερβίας, δηλαδή της "ΒΑΡΝΤΑΝΣΚΑ" σε Μακεδονία) με στόχο την απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα και την ένταξή της στο Σοβιετικό Μπλοκ και την έξοδο των Σλάβων στη θάλασσα του Βορείου Αιγαίου.

Έτσι, οι Σκοπιανοί, οικειοποιηθέντες παρανόμως σύμβολα και ονόματα, εκδώσαντες Χάρτες και Βιβλία, κόφαντες νομίσματα και ανεγείροντες ακόμη και αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον οποίον έστησαν σε κεντρική Πλατεία, πλαστογραφούντες δε ασύστολα την ιστορική αλήθεια και πραγματικότητα, προπαγανδίζουν αδιάκοπα και αδιάντροπα, ότι αυτοί είναι οι Μακεδόνες.

Οποιοδήποτε όνομα και αν πάρει τελικώς το κρατίδιο των Σκοπίων, οι κάτοικοι αυτού δεν μπορούν να ονομάζονται Μακεδόνες, διότι ήλθαν στην Βαλκανική τον 6Ο Μ.Χ. αιώνα (δηλαδή 1000 περίπου χρόνια που ο Μέγας Αλέξανδρος κατέστησε την Μακεδονία σημαντικό τμήμα του αρχαίου Ελληνικού κόσμου) και αποτελούνται από Σλάβους, Αλβανούς, Αθίγγανους και άλλες εθνότητες, καμμίαν σχέσιν έχοντες με τους Μακεδόνες. Συνεπώς, η ταυτότητα των Σκοπιανών ως Μακεδόνων, είναι απαράδεκτη, καθ’ όσον δεν υπάρχει προηγούμενο ένας λαός να πάρει το όνομα και την ιστορία ενός άλλου λαού.

Εξ όσων ελέχθησαν ήδη, ανενδοίαστο εξάγεται το συμπέρασμα, ότι η Ελληνικότητα της Μακεδονίας, είναι αυταπόδεικτη. Πράγματι, η Μακεδονία εδώ και τρείς και πλέον χιλιάδες χρόνια, είναι μία ΕΛΛΗΝΙΚΗ, "εν λίθοις φθεγγομένοις και μνημείοις σωζομένοις", κατά τον Δήμιτσα, διαλαλούσα την ιστορική αλήθεια. Ουδείς δε έχει το δικαίωμα να βεβηλώση την Ιστορία της και την αιματοποτισμένη Ιερή Γη της. Πολύ δε περισσότερο να αμφισβητήση την ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων, ούτε είναι ποτέ δυνατόν αυτή να αποτελέση αντικείμενο διαπραγματεύσεως ή συμβιβασμού.

Η βάναυση παραχάραξη, πλαστογράφηση και καπηλεία της Ιστορίας της Μακεδονίας από τους Σκοπιανούς, αποτελεί εχθρική πράξη και κανένας Έλληνας δεν είναι δυνατόν να την δεχθεί.

Σήμερα, ο Ελληνικός Λαός, ηνωμένος και ομόψυχος, είναι πανέτοιμος αν παραστή ανάγκη, για κάθε θυσία, προκειμένου να υπερασπισθή την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και τα αδιαμφισβήτητα, αδιαπραγμάτευτα και απαράγραπτα δίκαιά της και την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της.



*Διδάκτωρ Νομικής – Δικηγόρος



Πρόεδρος Εθνικής Ενώσεως Βορείων Ελλήνων (Ηπειρωτών, Μακεδόνων και Θρακών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις