Για τα τέλη του 2018 μετατίθεται η ολοκλήρωσης της τηλεθέρμανσης Φλώρινας


Για τα τέλη του 2018 μετατίθεται η ολοκλήρωσης της  τηλεθέρμανσης Φλώρινας
Τελικά δεν τα κατάφερε ούτε αυτό το έργο να ολοκληρωθεί στην ώρα του και έχουμε μία γενναία παράταση προκειμένου να ολοκληρωθεί. Μιλάμε για τον έργο της τηλεθέρμανσης Φλώρινας που αφορά την δικτύωση και τα αντλιοστάσια. Φορέας Υλοποίησης είναι ο Δήμος Φλώρινας (συγκεκριμένα η ΔΕΥΑ Φλώρινας). Ανάδοχος είναι η Κοινοπραξία Τοξότής-Ομάδα κατασκευαστών με έκπτωση που έφτασε στο 35,73%.

Η παράταση που πήρε το έργο είναι για τις 31.12.2018 και ο βασικός λόγος είναι η υποχρηματοδότηση του έργου που δεν ακολούθησε τους ενδεδειγμένους ρυθμούς με την πλευρα του Δήμου Φλώρινας να αποδίδει την ευθύνη στην κεντρική Κυβέρνηση που δεν απελευθέρωσε τους απαιτούμενους πόρους. Ο αρχικός προυπολογισμός του έργου ήταν 63.960.000 ευρώ ενώ αρχική η προθεσμία για την ολοκλήρωση των έργων είναι 24 μήνες. Το έργο υπογράφηκε στις 13 Ιανουαρίου 2014 και θα έπρεπε σύμφωνα με την σύμβαση να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2016.

Σημειώνεται ότι τα οφέλη από τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης στη Φλώρινα θα είναι μεγάλα καθώς το οικονομικό όφελος των κατοίκων θα "αγγίξει" το 60%, ενώ θα μειωθούν τα ποσοστά της ρύπανσης που καταγράφονται σήμερα ενώ θα "ζεστάνει" μία από τις πιο κρύες πόλεις της χώρας καθώς το χειμώνα σημειώνονται θερμοκρασίες ρεκόρ με τον υδράργυρο να πέφτει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη καθώς πρόκειται για έργο-γέφυρα (phasing). H πρώτη φάση του έργου από το ΕΣΠΑ 2007-2013 απορρόφησε 4.697.934 ευρώ (+ ΦΠΑ) και η Β` φάση του έργου από το ΕΣΠΑ 2014-2020 πρόκειται να απορροφήσει 47.193.909 ευρώ (+ΦΠΑ). Η χρηματοδότηση προέρχεται συνοικά από το Ταμείο Συνοχής κατά 65% από κοινοτικούς και κατά 35% από εθνικούς πόρους.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Με το συγκεκριμένο έργο θα κατασκευαστούν όλες οι απαραίτητες υποδομές για τη μεταφορά και διανομή θερμικής ενέργειας, για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και ζεστού νερού των κατοίκων της πόλης της Φλώρινας.

Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Φλώρινα καθώς η πόλη έχει βαρύ χειμώνα και η θερμοκρασία πέφτει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Με την τηλεθέρμανση η κάλυψη των αναγκών θέρμανσης θα υπάρχει μείωση κατά 30% με 40% στο κόστος.


Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις