Ένας στους τέσσερις θα πληρώσει μεγαλύτερο φόρο - Τι δείχνει η "ακτινογραφία" των φορολογικών δηλώσεων



Υπερδιπλάσιες φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί φέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, εξέλιξη που οφείλεται στο ότι το ηλεκτρονικό σύστημα Taxis άνοιξε φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Συγκεκριμένα πέρυσι είχαν υποβληθεί 682.150 δηλώσεις, ενώ φέτος έχουν υποβληθεί 1.560.252 δηλώσεις και είναι εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο να μην χρειαστεί να παραταθεί η καταληκτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου.



Τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων και εφόσον συνεχιστεί ο ανοδικός ρυθμός και προσεγγίσει τις 100.000 ημερησίως, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί επιτυχώς στις 30 Ιουνίου. Με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, απομένουν περίπου 5,5 εκατ. δηλώσεις για να κλείσει το Taxis.

Από την επεξεργασία των εκκαθαριστικών προκύπτουν τα εξής στοιχεία:

- Το 26,01% των φορολογουμένων καλείται να πληρώσει επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησε το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα, για 559.912 δηλώσεις το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό με το συνολικό ποσό του φόρου να ανέρχεται σε 330,57 εκατ. ευρώ. Ο μέσος φόρος για τις δηλώσεις ανέρχεται στα 590 ευρώ. Οι φορολογούμενοι με χρεωστικό σημείωμα καλούνται να πληρώσουν τον φόρο σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη λήγει στις 31 Ιουλίου.


- Για το 11,4% των φορολογουμένων προέκυψε επιστροφή φόρου που κατά μέσο όρο φτάνει τα 268 ευρώ.


- Το 62,59% των φορολογουμένων δεν πληρώνει επιπλέον φόρο στο Δημόσιο. Σε σύνολο 2.152.817 εκκαθαριστικών σημειωμάτων τα 1.347.436 είναι μηδενικά.

Με πληροφορίες από εφημερίδα Καθημερινή

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις