Σε 12 από τις 13 περιφέρειες προηγείται η Νέα Δημοκρατία - Ποιοι εκλέχθηκαν από την πρώτη Κυριακή



Σε 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας προηγείται η ΝΔ. Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε χθες σε πέντε περιφέρειες, ενώ στη μια από αυτές, στην Κρήτη, εξελέγη από την πρώτη Κυριακή ο μοναδικός -μέχρι στιγμής- μη «γαλάζιος» περιφερειάρχης.




Συγκεκριμένα, από την πρώτη Κυριακή εκλέγονται: στην Περιφέρεια της Κ. Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας με το 61,99% των ψήφων, στην Περιφέρεια Κρήτης ο Σταύρος Αρναουτάκη με το 60,81% των ψήφων (ο οποίος κατέβηκε ως αυτόνομος, αλλά τον στήριξαν επίσης το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ), στην Περιφέρεια Ηπείρου ο Αλέξανδρος Καχριμάνης (56,97%), στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Κώστας Αγοραστός (55,42%), στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ο Γιώργος Χατζημάρκος (54,99%).

Επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή, στις Περιφέρειες: Αττικής, Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Β. Αιγαίου, Δ. Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας. Η πλέον οριακή διαφορά μεταξύ των δυο επικρατέστερων υποψηφίων αποτυπώνεται στην Πελοπόννησο με τον πρώην δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα (34,11%) και τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη (34,10%) να αναμετρώνται με διαφορά, από την 1η Κυριακή, 0,01%.



Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις