Οργανώσεις κάνουν διαλέξεις και μιλούν για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη

thrace1

Οι τουρκικές οργανώσεις επιχειρούν να ανοίξουν συζήτηση και να θέσουν το θέμα επισήμως για δίγλωσσα σχολεία στη Θράκη
Τουρκικές οργανώσεις πραγματοποίησαν περιοδεία και έκαναν διαλέξεις με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η «τουρκική μειονότητα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, στη δυτική Θράκη, επιχειρώντας να θέσουν θέμα για τη δημιουργία σχολείων δύο γλωσσών στην περιοχή, δηλαδή της τουρκικής και της ελληνικής.

Οι Federation of Western Thrace Turks (ABTTF), Western Thrace Minority University Graduates Association (BTAYTD) και Culture and Education Foundation of Western Thrace Minority (PEKEM), σε συνεργαία με την οργάνωση Federal Union of European Nationalities (FUEN), οργάνωσαν διάλεξη στις 2 Μαρτίου, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα στην εκπαίδευση της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.





Οι καλεσμένοι των οργανώσεων και τα μέλη τους πραγματοποίησαν περιοδεία στην Κομοτηνή, την Ξάνθη και σε αρκετά «χωριά Τούρκων», όπως αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους, προκειμένου να διαδώσουν τις ιδέες τους περί δίγλωσσου σχολείου. Στο πάνελ των ομιλητών ήταν καλεσμένοι εισηγητές από την Τουρκία, την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Δανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Το θέμα των διαλέξεων ήταν χωρισμένο σε δύο ενότητες. Η μία αφορούσε το δίγλωσσο σύστημα εκπαίδευσης και η δεύτερη το πώς θα βελτιωθεί το επίπεδο εκπαίδευσης της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις