Κατάργηση αλλαγής ώρας: Τι ψήφισαν οι Έλληνες -Μικρή η συμμετοχή



Μόλις το 0,34% των Ελλήνων συμμετείχε στη διαβούλευση για την αλλαγή ώρας στην ΕΕ, με το 56% να δηλώνει πως επιθυμεί να συνεχιστεί η αλλαγή ώρας και το 44% να καταργηθεί.

Στη διαβούλευση συμμετείχαν όλα τα κράτη με τη Γερμανία να σημειώνει το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής: 3,79% του πληθυσμού. Ψηλά βρέθηκε και η Αυστρία με 2,94% ενώ ακολουθεί το Λουξεμβούργο με 1,78%.




Συντριπτικά οι Γερμανοί ψήφισαν να εγκαταλειφθεί το μοτίβο αλλαγής ώρας με ποσοστό που φτάνει στο 84%. Ρεκόρ αρνητικών ψήφων υυπήρξε στις βορειότερες χώρες όπως τη Φινλανδία και την Εσθονία.

Χθες ο πρόεδρός της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει να καταργηθεί η χειμερινή ώρα στην ΕΕ, έπειτα από διαβούλευση με πολλά εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες. Η τελική απόφαση ωστόσο θα ληφθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της διατήρησης μόνιμα της θερινής ώρας από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις