Μετρό Θεσσαλονίκης: Σχεδόν έτοιμο το αμαξοστάσιο της Πυλαίας

Μετρό Θεσσαλονίκης: Σχεδόν έτοιμο το αμαξοστάσιο της Πυλαίας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό ΑΕ η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90%

Ένα βήμα πριν την τελική του ολοκλήρωση βρίσκεται κατασκευαστικά το πιο επιβλητικό έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, το αμαξοστάσιο Πυλαίας, όπως τονίζει σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος.
Στην ανάρτησή του ο κ. Μυλόπουλος επισημαίνει ότι το αμαξοστάσιο είναι ολοκληρωμένο κατασκευαστικά κατά 90% και εκτείνεται σε έκταση 50.000 τ.μ, ενώ έχει δομημένη επιφάνεια 120.000 τ.μ.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «πρόκειται για το πιο εντυπωσιακό έργο του Μετρό, με ένα επιβλητικό σύμπλεγμα κτηρίων με μικτές κατασκευές και σιδερένια ζευκτά και γερανογέφυρες. Εδώ θα γίνεται ο σταυλισμός και η συντήρηση του τροχαίου υλικού, εδώ θα είναι το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του αυτόματου, χωρίς μηχανοδηγούς συστήματος κι από εδώ θα διοικείται το έργο».
Προσθέτει δε, ότι από το συγκεκριμένο αμαξοστάσιο «θα ξεκινούν κι σε αυτό θα καταλήγουν οι σήραγγες του Μετρό, που ήδη διαπερνούν την πόλη μέχρι το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις