Είχαν προειδοποιήσει οι φανατικοί μουσουλμάνοι: «…μην γιορτάσετε»!


Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα όσα αναφέρονται στην ηλεκτρονική σελίδα του Guardian, με αφορμή απειλές από φανατικούς ισλαμιστές στην Τουρκία που ζητούσαν να μην γιορτάσουν οι μουσουλμάνοι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. 

Το μακελειό έγινε σε ένα νυχτερινό κλαμπ όπου εκατοντάδες άνθρωποι γιόρταζαν την αλλαγή του χρόνου!

Οι συντηρητικές εφημερίδες Akit και Milli Gazete είχαν κυκλοφορήσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με πρωτοσέλιδα στα οποία καλούσαν τους μουσουλμάνους να μη γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου! «Αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση: μην γιορτάσετε» έγραφε το πρωτοσέλιδο της Milli Gazete.

Günlerdir yılbaşı kutlamalarını hedef gösteren  İstanbul katliamı sonrası bu manşetle çıktı: Medeniyetiniz batsın.

Yesterday's headline of pro-gov't paper: 'This is the last day. This warning is the last warning. Don't celebrate (New Year)' 
Παράλληλα στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης είχε αναρτηθεί πανό τις τελευταίες μέρες που έδειχνε έναν μουσουλμάνο να ρίχνει γροθιά στον Άγιο Βασίλη. 
 Ministry for Religious said in a statement that celebrating New Year's Eve is 'illegitimate and not part of the Turkish tradition'
A banner in  few days ago: 'We are Muslims. No to New Years Eve and Christmas celebrations.' pic.twitter.com/Czvqcm15TG
Προβολή εικόνας στο Twitter

Την ίδια ώρα σε πολιτικούς κύκλους της Τουρκίας ακούγονται κριτικές για την στάση της κυβέρνησης, αφήνοντας αιχμές για αδιαφορία στα μηνύματα που υπήρχαν για το ενδεχόμενο χτυπήματος χωρίς να ερευνηθούν.

Δείτε πόσα χτυπήματα έγιναν από το 2015 μέχρι σήμερα στην Τουρκία.
List of terrorist attacks in Turkey since summer 2015, including 5 on Istanbul over the past year. Source: New York Times

ΠΗΓΗ: theguardian.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις