Οι τεχνολογικές προκλήσεις του 2017

Η επαυξημένη πραγματικότητα αλλά και το επόμενο iPhone αναμένεται να απασχολήσουν ιδιαίτερα τον χώρο της τεχνολογίας κατά τη διάρκεια του 2017.

Απέναντι σε σημαντικές προκλήσεις θα βρεθούν το 2017 ορισμένοι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές προϊόντων τεχνολογίας, καλούμενοι να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα που υπάρχουν αναφορικά με τη στρατηγική τους. Και όλα αυτά σε μία περίοδο όπου η αγορά παρουσιάζει σημάδια στασιμότητας αναζητώντας μία νέα κατηγορία προϊόντων που θα δώσει εκ νέου ώθηση και θα προσελκύσει τους καταναλωτές στα καταστήματα.
Πρακτικά, αυτό που αναζητείται είναι μία κατηγορία προϊόντων που θα διαδραματίσει το ρόλο που είχαν στο παρελθόν οι φορητοί υπολογιστές και οι επίπεδες τηλεοράσεις και στη συνέχεια τα smartphones και τα tablets. Ορισμένοι κατασκευαστές «στοιχημάτισαν» σε κατηγορίες όπως είναι τα wearables και τα «έξυπνα» ρολόγια, χωρίς, όμως, μεγάλη επιτυχία, ενώ παράλληλα οι καταναλωτές δεν έχουν δείξει ότι ενδιαφέρονται -τουλάχιστον προς το παρόν- για τις συσκευές που κάνουν πιο «έξυπνο» το σπίτι.
Στις αρχές του 2016 είχε γίνει πολύς λόγος για τις συσκευές και τις εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας (virtual reality - VR) και μέσα στη χρονιά είδαμε να διατίθενται αρκετές συσκευές. Όμως, με εξαίρεση τα προϊόντα που αφορούν το χώρο των παιχνιδομηχανών, η αίσθηση που υπάρχει είναι το 2016 δεν έγινε η «έκρηξη» στη χρήση του VR που περίμεναν αρκετοί. Αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει μέσα στο 2017, αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι αναλυτές, οι οποίοι είναι περισσότερο αισιόδοξοι για την επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality - AR) παρά για το VR.
Οι τεχνολογικές προκλήσεις του 2017
Smartphones
Στους κατασκευαστές που βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες προκλήσεις περιλαμβάνονται ονόματα όπως είναι η Apple, η Samsung, η Huawei αλλά και η Nintendo. Οι τρεις πρώτες, κυρίως, όσον αφορά τα νέα smartphones που θα παρουσιάσουν, ενώ η τέταρτη πρέπει να δείξει ότι συνεχίζει να έχει ρόλο στην παγκόσμια αγορά των video games.
Το 2017 συμπληρώνονται 10 χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου iPhone και άπαντες περιμένουν ότι το νέο μοντέλο που θα παρουσιάσει -πιθανότατα το φθινόπωρο- η Apple θα είναι άκρως εντυπωσιακό και θα δημιουργήσει νέα στάνταρντ. Η Apple χρειάζεται να παρουσιάσει ένα iPhone που θα ενθουσιάσει, καθώς την τελευταία διετία παρουσιάζει μεν εντυπωσιακά νούμερα όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα της, αλλά δείχνει να έχει μείνει πίσω όσον αφορά την καινοτομία στα προϊόντα της. Κάτι που σημαίνει ότι το επόμενο iPhone αποτελεί ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για τον Τιμ Κουκ, τον επικεφαλής του αμερικανικού κολοσσού. Απέναντι σε μία μεγάλη πρόκληση είναι και η Samsung. Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο Galaxy Note 7, υποχρεώνοντας τον κορεατικό κολοσσό να αποσύρει από την αγορά τη συγκεκριμένη συσκευή, δημιουργούν μεγάλη πίεση όσον αφορά την επόμενη «ναυαρχίδα» της Samsung όσον αφορά στα smartphones. Το Galaxy S8, όπως πιθανότατα θα ονομάζεται, εκτιμάται ότι θα παρουσιαστεί εντός του α' τριμήνου του 2017 και η Samsung πρέπει να δείξει ένα εντυπωσιακό smartphone προκειμένου να αντιστρέψει την αρνητική εικόνα που δημιούργησε η «εκρηκτική» μπαταρία του Note 7.
Η χρονιά είναι σημαντική και για τους Κινέζους κατασκευαστές και ιδίως τη Huawei, η οποία πρέπει να αποδείξει ότι είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα και από την τρίτη θέση στην παγκόσμια αγορά των smartphones να βρεθεί στην κορυφή της λίστας. Παράλληλα, άλλοι Κινέζοι κατασκευαστές όπως η Xiaomi, η One Plus και η LeEcο πρέπει να δείξουν φέτος ότι είναι σε θέση να ανταγωνιστούς τους παραδοσιακούς «παίκτες» και σε αγορές όπως είναι αυτές της δυτικής Ευρώπης και της βορείου Αμερικής.
Nintendo
Τέλος, το 2017 είναι κρίσιμο και για ορισμένους από τους «παλιούς» κατασκευαστές, ιδίως αυτούς που εδρεύουν στην Ιαπωνία. Η Nintendo ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη διάθεση του Switch, της νέας παιχνιδομηχανής της, από την πορεία της οποίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της ιαπωνικής εταιρείας, η οποία ουσιαστικά δημιούργησε την αγορά των video games πριν από 30 χρόνια.
Όπως, επίσης, χρονιά με αρκετές προκλήσεις θα είναι και για μία άλλη ιαπωνική εταιρεία, τη Sony, η οποία αυτή τη στιγμή δείχνει να εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το PlayStation και θα πρέπει να ανοίξει νέες αγορές, προκειμένου να μη χρειαστεί να προχωρήσει στην «αποχώρηση» και από άλλες κατηγορίες προϊόντων, όπως έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια.
Gadgets
LG PJ9
Αιωρούμενο ηχείο
Η LG έχει ξεκινήσει τις ανακοινώσεις για τα νέα προϊόντα που θα παρουσιάσει στη CES 2017 την ερχόμενη εβδομάδα στο Λας Βέγκας και ένα από τα πλέον εντυπωσιακά είναι το PJ9. Πρόκειται για ένα φορητό ασύρματο ηχείο, το οποίο ...αιωρείται στο χώρο πάνω από το συνοδευτικό Levitation Station προσφέροντας ήχο υψηλής ποιότητας ενώ κάνει ταυτόχρονα μεγάλη εντύπωση με τον ελκυστικό σχεδιασμό του. Στο επίκεντρο της συσκευής βρίσκεται ένα ηχείο 360-μοιρών με φουτουριστικό σχεδιασμό καθώς και βαθύ μπάσο από το subwoofer ενσωματωμένo μέσα στο Levitation Station. Το PJ9 διαθέτει επίσης την τεχνολογία Dual Passive Radiator για την αναπαραγωγή ‘καθαρών’ τόνων μεσαίου και υψηλού εύρους.www.lge.com/gr
Asus ZenFone 3 Deluxe
Υψηλές ταχύτητες
Αποκλειστικά μέσω των καταστημάτων Cosmote και Γερμανός διατίθεται το Asus ZenFone 3 Deluxe, ένα smartphone που υποστηρίζει ταχύτητες λήψης δεδομένων σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έως και 500 Mbps. Η συσκευή διαθέτει οθόνη 5,7 ιντσών, βασίζεται στον επεξεργαστή Snapdragon 820 της Qualcomm, ενώ η μνήμη φθάνει στα 6 GB και ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος στα 64 GB. Η συσκευή έρχεται με οπίσθια κάμερα στα 23 megapixel, ενώ η εμπρόσθια έχει ανάλυση 8 megapixel. Η τιμή πώλησης είναι στα 699 ευρώ. www.e-germanos.gr
devolo GigaGate
Βελτιωμένη δικτύωση
Στις αρχές του 2017 αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του GigaGate, της νέας λύσης της devolo, που έχει ως στόχο να βελτιώσει την ασύρματη δικτύωση ενός σπιτιού. Το βασικό πακέτο αποτελείται από δύο συσκευές: τη βάση που τοποθετείται κοντά στο router και τη συσκευή ?δορυφόρος? που τοποθετείται σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού και συνδέεται με τη βάση, προσφέροντας πολύ καλύτερες ταχύτητες σύνδεσης. Σύμφωνα με τη devolo, το αποτέλεσμα είναι η εμπειρία χρήσης του Διαδικτύου να βελτιώνεται σημαντικά με τη λύση να θεωρείται ιδανική για όσους διαθέτουν υψηλής ταχύτητας ευρυζωνικές συνδέσεις. www.devolo.gr
Moto Z
Εξαιρετικά λεπτό
Διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά είναι το Moto Z, ένα εξαιρετικά λεπτό smartphone, το οποίο διαθέτει οθόνη 5,5 ιντσών και οπίσθια κάμερα με ανάλυση στα 13 megapixel. Όμως, αυτό που το διαφοροποιεί είναι η δυνατότα προσθήκης των Moto Mods, ειδικών αξεσουάρ που εφάπτονται σαν μαγνητής στο smartphone. Με τη χρήση ενός Moto Mod, μπορεί να βελτιωθεί η αντοχή της μπαταρίας ή να αποκτήσει το smartphone το δικό του μίνι βιντεοπροβολέα. Το πιο εντυπωσιακό Moto Mod είναι αυτό που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Hasselblad, χάρη στο οποίο η συσκευή μετατρέπεται σε μία κορυφαία κάμερα. www.lenovo.com/gr/el/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις