"90 χρόνια ΠΑΟΚ" - Η τελευταία ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη στο 57ο ΦΚΘ


Η 90λεπτη ταινία «90 χρόνια ΠΑΟΚ: Νοσταλγώντας το Μέλλον» δεν είναι μια απλή καταγραφή της ιστορίας της ομάδας, αλλά ένα ζωντανό φιλμικό ημερολόγιο που διατρέχει τους σημαντικούς σταθμούς της ομάδας σε συνάρτηση με τις ιστορικές εξελίξεις και τις κοινωνικές διαστάσεις.

Το ντοκιμαντέρ αφιέρωμα στα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ, αποτελεί την τελευταία δημιουργία του σκηνοθέτη Νικόλα Τριανταφυλλίδη, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο έφυγε από τη ζωή.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ αφηγηματικού χαρακτήρα, στα γυρίσματα του οποίου συμμετείχαν 130 άνθρωποι απ’ όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο έχει ως στόχο να σκιαγραφήσει τόσο την ιστορία του Δικεφάλου, ανά δεκαετία, όσο και τον κοινωνικό ρόλο, που διαδραμάτισε και συνεχίζει να διαδραματίζει, αφού η διείσδυσή του σε τομείς και πέραν του αθλητισμού είναι τεράστια.

Η δεύτερη προβολή της ταινίας θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 9/11, στις 22:30, στην αίθουσα TΩNIA MAPKETAKH.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Νίκος Τριανταφυλλίδης Διεύθυνση Παραγωγής / Second Unit

Σκηνοθέτης: Μαρίνα Δανέζη

Διευθυντής Φωτογραφίας: Παντελής Μαντζάνας

Μοντάζ: Χρήστος Γάκης

Ήχος: Κώστας Κουτελιδάκης

Πρωτότυπη Μουσική: Alex K & Costas C aka Digital Alkemist

Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρήστος Σαρρής Sound Design

Μίξη Ήχου: Δημήτρης Μυγιάκης

Έρευνα Αρχειακού Υλικού: Ηλιάνα Δανέζη – Βασίλης Κοσμόπουλος – Κώστας Πάλλης

Motion Graphics Design – Vfx: Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου

Εκτέλεση Παραγωγής: Μαρίνα Δανέζη για την ΝΙΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Δημήτρης Παπανδρέου για την Fairplay.
 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις