Φωτογραφίες: Εμφανίστηκε το πρώτο φιδάκι της Παναγίας στην Κεφαλονιά!

Φωτογραφίες: Εμφανίστηκε το πρώτο φιδάκι της Παναγίας στην Κεφαλονιά!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου κάτοικοι του χωριού εντόπισαν το πρώτο φιδάκι της Παναγίας στα ερείπια του παλιού καμπαναριού του Ναού

Τηρήθηκε για άλλη μια χρονιά η παράδοση που θέλει να εμφανίζονται τα φιδάκια της Παναγίας στον ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kefaloniamas.gr, αργά το βράδυ του Σαββάτου κάτοικοι του χωριού εντόπισαν το πρώτο φιδάκι της Παναγίας στα ερείπια του παλιού καμπαναριού του Ναού.

Από το 1200 μ.Χ. στο σημείο του παλαιού καμπαναριού εμφανίζονται κάθε χρόνο μετά την παράκληση της Παναγίας, φιδάκια με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως σταυρό βυζαντινό στο μέτωπο και την γλώσσα, αφή απαλή και ζεστή και συμπεριφορά φιλική.

Σύμφωνα με την παράδοση, στο παρελθόν είχε γίνει απόπειρα κατάληψης της τότε γυναικείας Μονής από πειρατές, ωστόσο, τότε εμφανίστηκαν φίδια, τα οποία «έπλεξαν» με τα σώματά τους φράχτη ανάμεσα στην Μονή και τους πειρατές, οι οποίοι και τράπηκαν σε φυγή πανικόβλητοι.

Έκτοτε, σε ανάμνηση του γεγονότος, τα φιδάκια της Παναγίας εμφανίζονται κάθε χρόνο στον Ναό, ενώ μέχρι τις 15 Αυγούστου αναμένεται να βγουν και άλλα φιδάκια στο Μαρκόπουλο καθώς και στα Αργίνια στην Κεφαλονιά.

Φωτογραφίες από το kefaloniamas.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις