Νέα στοιχεία για την υπόθεση των «8» της Αλεξανδρούπολης: Πέταξαν «μαύρο κουτί» με κρίσιμες πληροφορίες πριν έλθουν στην Ελλάδα

Νέα στοιχεία για την υπόθεση των «8» της Αλεξανδρούπολης: Πέταξαν «μαύρο κουτί» με κρίσιμες πληροφορίες πριν έλθουν στην Ελλάδα

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση των 8 Τούρκων στατιωτικών της Αλεξανδρούπολης, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, πέταξαν το «μαύρο κουτί» που περιείχε στρατιωτικά δεδομένα και συντεταγμένες του ελικοπτέρου με το οποίο διέφυγαν από την Τουρκία, πριν από την απογείωσή τους για την Ελλάδα.

Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, που έχουν μεταφερθεί στην Καβάλα για λόγους ασφαλείας καθώς φοβούνται για τη ζωή τους, φέρεται να κατέθεσαν στις ελληνικές Αρχές ότι μόλις αποφάσισαν να φύγουν για την Αλεξανδρούπολη, έβγαλαν τα όπλα τους από τις θήκες τους και τα πέταξαν στο έδαφος, σε ξέφωτο κοντά στο πεδίο άσκησης. Στη συνέχεια πέταξαν και τις θήκες. Αμέσως μετά όμως, όπως είπαν, «έπρεπε να σκεφτούμε τι θα κάνουμε με το σύστημα που υπάρχει στο ελικόπτερο και είναι καταχωρημένες συντεταγμένες, στρατιωτικοί χάρτες αλλά και οι τελευταίες διαδρομές και επιχειρήσεις του ελικοπτέρου».

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί αποφάσισαν να ξηλώσουν το συγκεκριμένο σύστημα, αφού οι εντολές που είχαν ήταν σε περίπτωση έκτακτου κινδύνου να εξαφανίσουν το συγκεκριμένο σύστημα, πράγμα που έκαναν.

Σύμφωνα με όσα είπε η δικηγόρος τους κ.Ίλια Μαρινάκη, στο protothema.gr, το εξάρτημα που πέταξαν οι οκτώ περιείχε μόνο στρατιωτικά δεδομένα και συντεταγμένες και δεν πρόκειται για το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο protothema.gr, μόλις έφτασε στην Αλεξανδρούπολη από την Τουρκία το ειδικό κλιμάκιο που θα παραλάμβανε για να επιστρέψει το ελικόπτερο στην Τουρκία, το πρώτο πράγμα που ζήτησαν να ελέγξουν οι Τούρκοι αξιωματικοί ήταν αν το συγκεκριμένο σύστημα ήταν ακόμα στο ελικόπτερο και όταν πήραν τη διαβεβαίωση από τις ελληνικές Αρχές ότι δεν είχαν παραβιάσει τίποτα στο Black Hawk, κατάλαβαν ότι πράγματι το είχαν εξαφανίσει οι ίδιοι οι πιλότοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις