Ο Ελληνας «Εσκομπάρ» επιστρέφει στη φυλακή




Το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά επανέφερε την πρωτόδικη ποινή των ισοβίων στον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο για τη μεταφορά (το 2004) 5,5 τόνων κοκαΐνης με το πλοίο «Africa 1»

Την ποινή των ισοβίων θα εκτίσει τελικά ο Ελληνας «Εσκομπάρ» Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, που είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Ιούνιο από τις Φυλακές Πάτρας αλλά συνελήφθη ξανά τον Σεπτέμβριο. Επειτα από ένα μακροχρόνιο δικαστικό πινγκ-πονγκ, το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά επανέφερε την ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα για τη μεταφορά 5,5 τόνων κοκαΐνης με το αλιευτικό σκάφος «Africa 1» το καλοκαίρι του 2004.




Το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνει στη φυλακή ο βαρόνος της κοκαΐνης, καθώς έκρινε κατά πλειοψηφία ότι δεν πρέπει να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, που τον είχε ρίξει στα μαλακά κατά την προηγούμενη εκδίκαση της υπόθεσης, το 2011. Τότε οι δικαστές τού είχαν επιβάλει ποινή κάθειρξης 22 ετών, απόφαση η οποία τέσσερα χρόνια αργότερα του άνοιξε την πόρτα στην ελευθερία. Κι αυτό γιατί, αν και ο 51χρονος επιχειρηματίας μετρούσε στο βιογραφικό του ακόμη μία καταδίκη (για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος μέσω τυχερών δελτίων του «Πάμε Στοίχημα»), πέτυχε τη συγχώνευση των ποινών του. Εχοντας εκτίσει ήδη 11 χρόνια πίσω από τα σίδερα, αποφυλακίστηκε τον Ιούνιο, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευοπούλου.

Ωστόσο, οι μέρες της ελευθερίας δεν κράτησαν πολύ για τον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, καθώς εκκρεμούσε η αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας κατά της επίμαχης απόφασης. Τον Ιούλιο του 2015 ο Αρειος Πάγος έκανε δεκτή την αναίρεση και αποφάσισε να ξαναστείλει τον κατηγορούμενο «Εσκομπάρ» στο εδώλιο. Μάλιστα, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι ως την επανεκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό έπρεπε να ισχύσει η πρωτόδικη ποινή των ισοβίων και ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί πίσω στις φυλακές. Με καθυστέρηση δύο μηνών (!) οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Κατερίνης τον εντόπισαν στις αρχές Σεπτεμβρίου έξω από το σπίτι του στους Νέους Πόρους Πιερίας και του πέρασαν ξανά χειροπέδες.

Διεθνής επιχείρηση

Η χθεσινή δικαστική απόφαση, που επανέφερε την ποινή των ισοβίων, πάγωσε τις ελπίδες του κατηγορούμενου επιχειρηματία να αναπνεύσει σύντομα αέρα ελευθερίας. Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος βρισκόταν επί μία δεκαετία στο στόχαστρο διεθνούς επιχείρησης παρακολούθησης με τον κωδικό «Αλφα Αλφα» (από τα αρχικά του) και συνελήφθη τον Αύγουστο του 2004 σε ξενοδοχείο στη Στουτγάρδη, λίγο προτού αναχωρήσει για τη Νότιο Αμερική. Εναν μήνα νωρίτερα, στις 13 Ιουλίου 2004, οι ισπανικές Αρχές είχαν εντοπίσει στο αλιευτικό σκάφος «Africa 1» 5,5 τόνους κοκαΐνης, που ήταν κρυμμένη σε χαρτόκουτα με ετικέτες μεταλλικού νερού! Ο Αγγελόπουλος είχε αρνηθεί τις βαρύτατες κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμιά σχέση με τη μεταφορά των ναρκωτικών και ότι το πλοίο δεν του ανήκε.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις