Τα Ραγκουτσάρια Καστοριάς και φέτος στη Θεσσαλονίκη


Ο Δήμος Καστοριάς και η Αντιδημαρχία Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ενισχύοντας και... προωθώντας την πολιτιστική προβολή του Δήμου Καστοριάς, διοργανώνει το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11:30πμ, ανοιχτή προσκλητήρια εκδήλωση (δρώμενο) στην πόλη της Θεσσαλονίκης, πλατεία «Αριστοτέλους», από μπουλούκι Καστοριανών καρναβαλιστών με τη συνοδεία ορχήστρας χάλκινων μουσικών οργάνων, με σκοπό να γνωρίσει τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση ο θεσμός των "Ραγκουτσαριών" (Καστοριανό Καρναβάλι).

Στη δράση αυτή καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι υποστηρικτές και «λάτρεις» των Καστοριανών Ραγκουτσαριών, προκειμένου η συμπρωτεύουσα να γνωρίσει τη ζωντάνια και το κέφι που χαρακτηρίζει το έθιμο καθώς , την ομορφιά και μοναδικότητα της παράδοσης του τόπου μας.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και συμμετέχουν ο Πολιτιστικός σύλλογος Τσαρσί, ο όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Μύηση και πλήθος πολιτών.

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις