Ανήλικοι έκαναν 18 διαρρήξεις στις Σέρρες


Διαπιστώθηκε ότι μετά την απόδρασή του, ένας 17χρονος κι ένας 16χρονος συνεργός του, είχαν συγκεντρώσει λεία τουλάχιστον 1.500 ευρώ

Μέσα στις 20 ημέρες που μεσολάβησαν από την απόδρασή του από το κέντρο κράτησης ανηλίκων όπου κρατούνταν, ένας 17χρονος πρόλαβε να διαπράξει 11 κλοπές και επτά απόπειρες σε καταστήματα στις Σέρρες με τη βοήθεια ενός επίσης σεσημασμένου 16χρονου συνεργού του!

Οι δύο ανήλικοι εντοπίστηκαν το πρωί της Τρίτης μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών της Ασφάλειας, καθώς είχαν ταυτοποιηθεί ως οι δράστες των διαρρήξεων που είχαν γίνει την προηγούμενη νύχτα σε ένα ανθοπωλείο και ένα πρακτορείο του ΟΠΑΠ από τα οποία άρπαξαν συνολικά 350 ευρώ, ενώ είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν και ένα βιβλιοπωλείο χωρίς να τα καταφέρουν.

Μετά τη σύλληψή τους, διαπιστώθηκε στην προανάκριση ότι μετά την απόδραση του 17χρονου στις 20 Νοεμβρίου από το ίδρυμα στο οποίο κρατούνταν με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, οι δυο τους είχαν διαπράξει άλλες 14 διαρρήξεις καταστημάτων και είχαν αρπάξει χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 1.500 ευρώ. Μάλιστα, σε χώρο που χρησιμοποιούσε ο 16χρονος βρέθηκε μια μοτοσικλέτα την οποία είχε κλέψει πριν από λίγες μέρες και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Στα σπίτια των δυο ανήλικων δραστών κατασχέθηκαν μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, δύο ζυγαριές ακριβείας, ένας μεταλλικός τρίφτης, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και 141 ευρώ. Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν οι δυο φίλοι έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές, ενώ ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Σερρών τους απήγγειλε κατηγορίες κατά περίπτωση για διακεκριμένες κλοπές, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων και παραβίαση των περιορισμών διαμονής.


Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις