Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Η πρώτη αντίδραση του Ερντογάν για την έκθεση της Κομισιόν που βάζει "πάγο" στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ



Στην πρώτη αντίδρασή του μετά τη δημοσίευση της έκθεσης προόδου της Κομισιόν για την Τουρκία, που βάζει στον “πάγο” την ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή “οικογένεια”, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνδήλωσε σήμερα ότι η Άγκυρα παραμένει προσηλωμένη στην πλήρη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτό, όπως είπε, “παρόλο που οι Βρυξέλλες δεν έχουν τηρήσει τις υποσχέσεις τους"




Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην πολιτική της «μηδενικής ανοχής» στα βασανιστήρια, μία δήλωση που γίνεται μόλις δύο ημέρες αφότου ομάδα δικηγόρων στην Άγκυρα έκανε γνωστό πως πέντε μέλη του προσωπικού του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν πως υπέστησαν βασανιστήρια και κακομεταχείριση, ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση.


Ανακοινώνοντας από την Άγκυρα μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι οι δικαστές θα απαγορεύουν μόνο «προβληματικά» τμήματα ιστοτόπων, αντί να επιβάλλουν πλήρη απαγόρευση πρόσβασης.



Σημειώνεται, ότι στην Τουρκία έχει μπλοκαριστεί από το 2017 η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, βάσει ενός νόμου ο οποίος επιτρέπει στις αρχές να απαγορεύουν την πρόσβαση σε ιστοτόπους που θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!