Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Spiegel: Πρώτη επικύρωσε η Ελλάδα το πρωτόκολλο εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

vouli-nato-skopia

Τις επόμενες ημέρες, η πΓΔΜ θα ενημερώσει όλες τις χώρες για την αλλαγή της ονομασίας της, όπως προβλέπει η συμφωνία, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που συμφώνησεγια τη συμμετοχή του μικρού Βαλκανικού κράτους της Βόρειας Μακεδονίας στην αμυντική συμμαχία, γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο επικύρωσε το πρωτόκολλο προσχώρησης στο ΝΑΤΟ της μελλοντικής Βόρειας Μακεδονίας. 153 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της ένταξης της χώρας στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ. 140 βουλευτές καταψήφισαν», σημειώνει το γερμανικό περιοδικό και προσθέτει: «Τις επόμενες ημέρες, η πΓΔΜ θα ενημερώσει όλους τους διεθνείς οργανισμούς και τις χώρες για την αλλαγή της ονομασίας της σε Βόρεια Μακεδονία. Αυτό προβλέπει η συμφωνία που οι δύο χώρες υπέγραψαν το καλοκαίρι του 2018 και ενέκριναν τα δύο κοινοβούλια επιλύοντας μια διαμάχη δεκαετιών».


Το Spiegel σημειώνει ότι η χώρα θα εκλέξει επίσης νέο πρόεδρο στις 21 Απριλίου. Ο νυν πρόεδρος Γκεόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο εθνικιστικό κόμμα VMRO-DPMNE , δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία. Ο νέος αρχηγός του κράτους θα είναι ο πρώτος πρόεδρος που θα εκπροσωπήσει τη χώρα από την αρχή της θητείας του με το νέο της όνομα Βόρεια Μακεδονία, επισημαίνει το περιοδικό.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!