Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Τουρκία: 15 παραβιάσεις και δύο υπερπτήσεις στο Αιγαίο

turkey_haos

Συνολικά 10 τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από περιοχές του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου - Στα 28.000 πόδια, πάνω από το Φαρμακονήσι και την Παναγιά
Σε σταδιακή κλιμάκωση των προκλητικών ενεργειών της στο Αιγαίο προχωρά η Τουρκία, καθώς την τρίτη μέρα του 2019, τουρκικά αεροσκάφη όχι μόνο παραβίασαν σε 15 περιπτώσεις τον ελληνικό εναέριο χώρο, αλλά πραγματοποίησαν δύο υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι και τη νήσο Παναγιά.

Συνολικά 10 τουρκικά αεροσκάφη, (οκτώ F-16, ένα κατασκοπευτικό CN-235 και ένα ελικόπτερο), πραγματοποίησαν 15 παραβιάσεις του εναέριου χώρου σε περιοχές του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, ενώ καταγράφηκαν και 10 παραβάσεις του FIR Αθηνών.


Τα τουρκικά F-16 πέταξαν σε τρεις σχηματισμούς, των δύο και των τεσσάρων αεροσκαφών. Τα δύο από τα οκτώ F-16 ήταν οπλισμένα. 

Τις δύο υπερπτήσεις πραγματοποίησε ένα ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 στις 12:44 πάνω από το Φαρμακονήσι στα 28.000 πόδια και στις 12:56 πάνω απίο την Παναγιά στα 28.000 πόδια.


Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!