Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Η Ρωσία αντικαθιστά τους S-300 με τη νέα γενιά αντιπυραυλικών συστημάτων S-350 Vityaz

vityaz

Η Μόσχα σκοπεύει να αναπτύξει το αντιπυραυλικό σύστημα νέας γενιάς το 2019 – Στόχος είναι να αντικαταστήσουν τα γηρασμένα S-300 
Η Ρωσία σκοπεύει εντός του 2019 να αναπτύξει τη νέα γενιά αντιπυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος S-350 Vityaz που θα αντικαταστήσουν τα γηρασμένα S-300, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Κάνοντας απολογισμό του έτους, το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι το 2018 αναπτύχθηκαν συστήματα Pantsir-S και S-400 στην Κριμαία –τη χερσόνησο που προσαρτήθηκε από την Ουκρανία το 2014– καθώς επίσης και στην Αρκτική, στον θύλακα του Καλίνιγκραντ στη Βαλτική Θάλασσα και στην περιφέρεια του Χαμπαρόφσκ, στην άπω ανατολή.


Το Vityaz («Ιππότης») είναι ένα σύστημα πυραύλων μικρού-μεσαίου βεληνεκούς που αναπτύχθηκε από την Almaz-Antey Air and Space Defece Corporation.

Τον περασμένο Μάρτιο το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ρωσίας θα περιοριστεί σε λιγότερο από το 3% του ΑΕΠ της χώρας μέσα στην επόμενη πενταετία. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δοκιμή του νέου υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος Avangard, ικανού να οπλισθεί με πυρηνικές ή συμβατικές κεφαλές


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!