Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

"Ελεύθερο κάμπινγκ" η πλατεία Αριστοτέλους από πρόσφυγες και μετανάστες: Γιατί δεν απομακρύνονται - Η απίθανη απάντηση της αστυνομίας (φωτό)

"Ελεύθερο κάμπινγκ" η πλατεία Αριστοτέλους από πρόσφυγες και μετανάστες: Γιατί δεν απομακρύνονται - Η απίθανη απάντηση της αστυνομίας (φωτό)

Σε ένα κανονικό ελεύθερο κάμπινγκ έχει μετατραπεί η πλατεία Αριστοτέλους στο ύψος


έξω από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου. Κάθε μέρα πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώνονται στο γρασίδι περιμένοντας να καταγραφούν από την αστυνομία έτσι ώστε να πάρουν το χαρτί που θα τους δίνει το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελλάδα. Ωστόσο επειδή οι διαδικασίες είναι αργές με τα κρατητήρια γεμάτα οι πρόσφυγες αναγκάζονται να περνούν και τις νύχτες εκεί και να κοιμούνται σε σλίπινγκ μπανγκ. Μάλιστα όπως αναφέρουν μέλη της διαδικτυακής ομάδας "Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης" όταν ρώτησαν επισήμως την αστυνομία γιατί δεν τους απομακρύνουν η απίθανη απάντηση που έλαβαν είναι ότι "ελεύθερο κάμπινγκ νοείται μόνο αν βάλουν αντίσκηνο". Δείτε τη φωτογραφία καθώς και την απάντηση της αστυνομίας



Ρωτήσαμε στο Α.Τ. αν επιτρέπεται 
" Ναι , εκτός αν βάλουν αντίσκηνο"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Π

ΘΕΜΑ: «Καταγγελλόμενα».

ΣΧΕΤ: Η από 12/09/2018 ηλεκτρονική επιστολή σας.

1. Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής σας παραπέμπουμε στις διατάξεις του Ν.4276/2014 «Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις», προβλέποντας στην παράγραφο 18 του άρθρου 7 (ως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 5 του άρθρου 31 του Ν.4403/2016) ότι απαγορεύεται η εγκατάσταση σκηνών, ρυμουλκού μενών, ημιρυμουλκούμενων και αυτοκινούμενων τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παραλίες, παρυφές δημόσιων δασών και εν γένει κοινόχρηστους χώρους, καθώς και η φιλοξενία πέραν του ενός τροχόσπιτου από καταστηματάρχες ή ιδιώτες, ενώ οι επιφυλασσόμενες κυρώσεις σε βάρος των παραβατών προβλέπουν φυλάκιση μέχρι τρεις (3) μήνες, εφόσον δεν προ βλέπεται βαρύτερη ποινή από άλλη διάταξη, ή επιβολή προστίμου ύψους τριακοσίων (300) ευρώ ανά άτομο ή ανά κατασκηνωτικό ή ανά μεταφορικό μέσο, που επιβάλλεται από το βεβαιούν την παράβαση αστυνομικό ή λιμενικό όργανο.

2. Σε περίπτωση που έχετε διαπιστώσει την τέλεση συμπεριφορών, που να στοιχειοθετούν τήν αντικειμενική υπόσταση της προρρηθείσας διάταξης, καθώς και σε κάθε περίπτωση υπόνοιας τέλεσης αντικοινωνικών - παραβατικών συμπεριφορών, δύνασθε αφενός μεν να καλείτε απευθείας το R/T κέντρο της Διεύθυνσης Αμεσης Δράσης (100), προκειμένου να καθίσταται εφικτή η άμεση επέμβαση αστυνομικών στο σημείο, αφετέρου δε να απευθυνθείτε στο οικείο Α.Τ για την υποβολή εγκλήσεως/μηνύσεως/καταγγελίας/αναφοράς (κατά περίπτωση) σε βάρος οιοδήποτε ατόμων ή και στη Διεύθυνσή μας για την υποβολή αναφοράς διαλαμβάνουσα τις συγκεκριμένες αιτιάσεις σας.

3. Επικουρικώς σημειώνεται ότι οι νομοθετικές και κανονιστικές πράξεις εκδίδονται και δημοσιεύονται σε Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως, που αναρτάται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου, και ως εκ τούτου δύνασθε να χρησιμοποιείτε την προρρηθείσα ιστοσελίδα για την ενημέρωσή σας.

4. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!