Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Συντάξεις: Plan B Κομισιόν -Το διπλό σενάριο για τις περικοπές



Ή εφαρμογή των περικοπών την 1η/1/2019 ή αναβολή της απόφασης για τον Απρίλιο. Αυτό είναι το δίλημμα που τίθεται με το plan b της Κομισιόν για την περικοπή των συντάξεων, όπως καταγράφεται στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», σύμφωνα με την οποία, παρά τις προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει με δηλώσεις τους Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, η Κομισιόν, υπό την πίεση των αυστηρών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και της ΕΚΤ, προσέρχεται τη Δευτέρα στην Αθήνα με να εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις όπως ακριβώς έχει συμφωνηθεί, δηλαδή από 1/1/2019.

Ταυτόχρονα, όμως, και δεδομένης της αντίδρασης της κυβέρνησης, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα η Κομισιόν έχει επεξεργαστεί και εναλλακτικό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι οριστικές αποφάσεις για τις μειώσεις των συντάξεων αλλά και τα αντίμετρα που τις συνοδεύουν, θα ληφθούν τον ερχόμενο Απρίλιο, όταν θα είναι διαθέσιμα από την Eurostat τα τελικά δημοσιονομικά και μακροοικονομικά στοιχεία του 2018.




Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι το θέμα θα είναι σε εκκρεμότητα των Μάιο, όταν ενδέχεται να γίνουν εθνικές εκλογές, σχολιάζει η «Καθημερινή».

Από την πλευρά της πάντως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρουσιάσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι περικοπές δεν είναι αναγκαίες ούτε δημοσιονομικά ούτε για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!