Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Ερντογάν: Η Άγκυρα θα αναλάβει στρατιωτική δράση και στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη



Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα θα αναλάβει δράση στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη Συρία, ενώ θα επιβάλλει ζώνες ασφάλειας, όπως έπραξε και στα βορειοδυτικά της Συρίας, σύμφωνα με την εφημερίδα “Hurriyet”.





Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση, προκειμένου να πάρει τον έλεγχο του Αφρίν από τους Κούρδους πολιτοφύλακες (YPG) τους οποίους και θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση. Οι δυνάμεις των Κούρδων ελέγχουν την περιοχή στα ανατολικά του Ευφράτη.



“Με την βοήθεια του Θεού, κατά την προσεχή περίοδο θα αυξήσουμε τον αριθμό των ζωνών ασφάλειας στην Συρία, συμπεριλαμβάνοντας και την περιοχή στα ανατολικά του Ευφράτη,” ανέφερε χαρακτηριστικά η ηλεκτρονική σελίδα της “Hurriyet,” επικαλούμενη δηλώσεις του Ερντογάν στην διάρκεια επίσκεψης του, στη Νέα Υόρκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος, έχει στο παρελθόν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά μήκος των συνόρων της χώρας του με την Συρία, μετά τις προηγούμενες πολεμικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!