Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Τσαβούσογλου προς ΗΠΑ: Δεν κερδίζετε τίποτα απειλώντας την Τουρκία

mevlut

«Είμαστε ανοιχτοί στη διπλωματία, αλλά δεν θα δεχθούμε επιβουλές», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών - Τόνισε ότι περιμένει από τις ΗΠΑ να παραμείνουν πιστές στην φιλία και τη συμμαχία τους στο ΝΑΤΟ
Την πρόθεση της Τουρκίας να μην δεχθεί οποιαδήποτε επιβουλή από τις ΗΠΑ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας ότι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα απειλώντας τη χώρα.

«Περιμένουμε ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν πιστές στις παραδοσιακές φιλικές μας σχέσεις και τη συμμαχία στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία είναι ανοιχτή στη διπλωματία και την συναίνεση αλλά δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτή οποιαδήποτε επιβουλή. Οι ΗΠΑ πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα με απειλές», σημείωσε ο Τσαβούσογλου, μιλώντας στη 10η Σύνοδο των Πρέσβεων στην Άγκυρα.


Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επεσήμανε ότι η χώρα του «έχει κάνει αρκετά για να επανορθώσει τους δεσμούς της με τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!