Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Vive la France! Η Γαλλία κατέκτησε το Μουντιάλ 2018!



Με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο η Γαλλία κατάφερε να κερδίσει την Κροατία με 4-2 και να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους τρικολορ ήταν οι Γκριεζμάν και Μπαπέ, οι οποίοι με την ταχύτητα τους δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους Κροάτες.

Ο τελικός τα είχε όλα. Είχε 6 γκολ, αμφισβητούμενες φάσεις, δυνατά μαρκαρίσματα, πέναλτι, αυτογκόλ, ακόμα και είσοδο οπαδών.

Η Γαλλία ήταν καλύτερη και δίκαια κατέκτησε το Μουντιάλ, με την Κροατία να παίζει και αυτή καλό ποδόσφαιρο αλλά να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό των Γάλλων, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι Γάλλοι κατέκτησαν για δεύτερη φορά το τρόπαιο, 20 χρόνια μετά την πρώτη τους επιτυχία το 1998, όταν κέρδισαν τη Βραζιλία με 3-0 και το σήκωσαν μέσα στο σπίτι τους.

Στο ξεκίνημα του πρώτο ημιχρόνου η Κροατία μπήκε δυναμικά και πίεζε τη Γαλλία, η οποία έδειχνε κοιμισμένη, ωστόσο μετά από το πρώτο τέταρτο έδειχνε να ξυπνά και στο 18’ χτύπησε.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν κέρδισε, ένα αυστηρό είναι αλήθεια, φάουλ κοντά στην περιοχή. Το εκτέλεσε ο ίδιος και ο Μάντζουκιτς με κεφαλιά προς τα πίσω έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το αυτογκολ.

Στη συνέχεια η Κροατία συνέχισε να πιέζει, με τη Γαλλία να αμύνεται με επιτυχία και να αντεπιτίθεται ταχύτατα με τους Γκριεζμάν και Μπαπέ.

Τελικά η πίεση της Κροατία απέδωσε καρπούς, με τον άνθρωπο του ημιτελικού με την Αγγλία. Τον Ιβάν Πέρισιτς.

Ο Μόντριτς εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε ο Πέρισιτς από τον Καντέ, μετά από κεφαλιές και μια πάσα του Βίντα, η μπάλα έφτασε στον μεσοεπιθετικό της Ίντερ, ο οποίος με ένα εξαιρετικό σουτ κέρδισε τον Γιορίς.

Για άλλη μια φορά οι Κροάτες έμειναν πίσω στο σκορ πίσω στο Μουντιάλ και βρήκαν απάντηση.

Στο 33΄ ήρθε και η φάση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Βίντα παραχώρησε κόρνερ. Ο Γκριεζμάν, εκτέλεσε με την μπάλα να βρίσκει το χέρι του Ιβάν Πέρισιτς, που διεκδικούσε κεφαλιά με τον Μπλεζ Ματουιντί.

Ο Νέστορ Πιτάνα χρειάστηκε να συμβουλευτεί το VAR σε μια δύσκολη φάση και τελικά υπέδειξε πέναλτι.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν δεν αστόχησε και στο 38’ ξανά έδωσε το προβάδισμα στην Γαλλία, η οποία το κράτησε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου. Ενός ημιχρόνου που είχε τα πάντα, γκολ, δυνατά μαρκαρίσματα, ισοφάριση και πέναλτι , με την Κροατία να αδικείται από το σκορ, με βάση της εμφάνιση της.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βαλκάνιοι μπήκαν δυναμικά όπως και στο πρώτο. Μάλιστα στο 48’ ο Ρέμπιτς έκανε το σουτ με το δεξί από πλάγια θέση, αλλά ο Γιορίς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Όπως μπήκε η Κροατία, μπήκε όμως και η Γαλλία. Με γκολ!

Μπορεί να έχασε τον “σκύλο” Καντέ και οι Κροάτες να είχαν κλείσει όλους τους δρόμους προς την περιοχής τους, ο Πολ Πογκμπά όμως στο 59’ με ένα εξαιρετικό σουτ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στη Γαλλία.

Ο Μπαπέ έκανε τη μεγάλη μπαλιά προς τον Πογκμπά ο οποίος με δεύτερη προσπάθεια έπιασε το ευθύβολο σουτ και άφησε άγαλμα τον Σούμπασιτς.

Αυτό ήταν οι Γάλλοι έστησαν πάρτι χτυπώντας στην κόντρα, αφού όλοι οι Κροάτες βγήκαν μπροστά για να ισοφαρίσουν.

Ο Κίλιαν Μπαμπέ, το παιδί θαύμα του φετινού Μουντιάλ, πήρε την μπάλα από τον Ερνάντες και στο 65’ με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 4-1!

Ο πιτσιρικάς έγινε ο νεότερος σκόρερ σε τελικό Μουντιάλ μετά τον Πελέ το 1958.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 69’ ο Γιορίς έκανε ένα τραγικό λάθος και ξανά έδωσε ελπίδες στους Κροάτες. Ο τερματοφύλακας της Τότεναμ, ανόητα πήγε να περάσει τον Μάντζουκιτς, ο οποίος το εκμεταλλεύτηκε και πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του.

Η Γαλλία δεν αγχώθηκε και στο υπόλοιπο του παιχνιδιού περίμενε τη Κροατία χωρίς να βιάζεται. Οι Κροάτες από την άλλη προσπαθούσαν, άλλα έδειχναν να μένουν από δυνάμεις.

Το σκορ παρέμεινε 4-2 και η Γαλλία κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία της μετά το 1998 και το χαμένο τελικό του 2006.

Η Κροατία προσπάθησε και μόνο λίγο δεν είναι αυτό που πέτυχε καταφέρνοντας να κερδίσει την δεύτερη θέση σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις με τις εμφανίσεις και την προσπάθεια της.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!