Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Μήνυμα Τσίπρα στην Άγκυρα: Δεν απειλούμε κανέναν, δεν φοβόμαστε κανέναν – Περιμένω από τον Ερντογάν να επιστρέψει τους 2 Έλληνες



Νέο ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Δεν απειλούμε κανέναν, αλλά την ίδια στιγμή δεν φοβόμαστε κανέναν. Και καλούμε τους γείτονές μας να αφήσουν αυτή την αδιέξοδη ρητορική κλιμάκωσης διότι δεν οδηγεί πουθενά. Όταν κάποιος έχει προβλήματα στο δικό του το σπίτι, το χειρότερο είναι να τα βάζει με τον γείτονά του. Στην περίπτωσή μας δεν υπάρχουν πιο αξιόπιστοι και καλόπιστοι γείτονες στην περιοχή», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: 

«Ας αφήσουν, λοιπόν, τις επιθέσεις και ας προχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατό, σε μία κίνηση καλής θέλησης για την επίσπευση της επιστροφής των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη. Γιατί θέλω να το επαναλάβω, είναι άδικο να κρατούνται. Όπως εμείς στο παρελθόν επιστρέψαμε Τούρκους στρατιώτες, που κάνοντας περιπολία, πέρασαν για λίγα μέτρα στα ελληνικά σύνορα, έτσι περιμένω σήμερα από τον Τούρκο πρόεδρο να πράξει το ίδιο, να επισπευστούν οι δικονομικές διαδικασίες ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα μας οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί».

Ο ίδιος τόνισε ότι «είναι μία κίνηση η οποία θα την περιμένουμε, θα κάνουμε υπομονή, δεν θέλουμε εμείς να είμαστε αυτοί οι οποίοι ρίχνουν λάδι στη φωτιά, αλλά όλοι ας καταλάβουν ότι κρίνονται από τις πράξεις και από τα αποτελέσματα των πράξεών τους και από εμάς και από τη διεθνή κοινότητα».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!