Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Μεγάλες αλλαγές σε Facebook -Τι θα γίνει με φίλους και συγγενείς



Όπως ανακοίνωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεγκ , οι αλγόριθμοι του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης θα προβάλλουν περισσότερο τις αναρτήσεις από τους φίλους και την οικογένεια του χρήστη.

Αντίστοιχα υποβαθμίζονται οι δημόσιες αναρτήσεις από επιχειρήσεις και μέσα μαζικής ενημέρωσης σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά των ψευδών ειδήσεων (fake news).

Άμεσες οι επιπτώσεις

Μετά τις αλλαγές αυτές οι εγγεγραμμένοι χρήστες, μείωσαν την παραμονή τους στο Facebook κατά 50 εκατομμύρια ώρες/ημέρα!

Η ραγδαία αυτή πτώση στη χρήση του μέσου ήταν μάλλον αναμενόμενη από τα στελέχη της εταιρείας ,όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Mark Zuckerberg. Δήλωσε μάλιστα ότι ο χρόνος που θα ξοδεύουν οι άνθρωποι στο Facebook θα είναι λιγότερος αλλά πιο πολύτιμος και ότι μακροπρόθεσμα θα υπάρξουν περισσότερα οφέλη.

Προτεραιότητα στις τοπικές ειδήσεις

Η τελευταία αλλαγή που ανακοίνωσε το Facebook, είναι ότι στο χρονολόγιο, εκτός από τις δημοσιεύσεις φίλων και συγγενών θα προβάλλονται οι εκδότες τοπικών νέων.

Η αλλαγή θα εφαρμοστεί πρώτα στις ΗΠΑ και μετά σε άλλες χώρες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!